Hvor skal kunsten placeres?

Stormfuglen

Billedkunstrådet beder om input til den fremtidige placering af en række kunstværker fra Centerparken.

Da de store entreprenørmaskiner for godt halvandet år siden tog fat på at nedrive administrationsbygningen (det tidl. rådhus), biblioteket og musikskolen i Centerparken for at gøre plads til byggeriet af den nye skole, Artium, var der samtidig en række kunstværker, der blev midlertidigt hjemløse.

Nu beder Billedkunstrådet og Ikast-Brande Kommunes kulturkonsulent, Carsten Jensen, Brandes borgere om forslag til, hvor de opmagasinerede kunstværker kan placeres i fremtiden.

- Vi vil gerne have branditternes forslag, så der er muligheder at vælge mellem, forklarer Carsten Jensen, der sammen med den lokale kunstner, Finn Birkelund, har fået til opgave at finde en egnet placering til de skulpturer og øvrige kunstværker, der er blevet i overskud.

Der drejer sig bl.a. om bronzeskulpturen ”Mor og barn”, som i mange år stod i den lille park mellem biblioteket og rådhuset/Borgerservice, samt skulpturerne ”Danser i vinden” og ”Stormfuglen” (bill.), som begge blev renoveret og genindviet for få år siden. Begge skulpturer er fra 1975.

Læs mere i denne uges udgave af Brande Bladet.

Kommentarer

Har netop læst at min polycrome skulptur Stormfuglen er reetableret i Atriumgården i Brande. Det glæder mig; vil det være muligt om jeg få et foto af skulpturen og stedet? Bedste hilsener, Barry 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022