Budgetforlig for 2022

Palle Høj

Af Palle Høj, byrådsmedlem for Venstre

Det er meget glædeligt, at der er indgået en bred aftale med alle partier i Ikast-Brande Kommune om et budgetforlig for 2022, og at budgettet bliver endelig vedtaget på byrådsmødet mandag den 11. oktober 2021. Selv om dette budget var lettere at vedtage end det første budget, jeg var med til for 4 år siden, hvor vi skulle spare 80 mio. kr., så er jeg glad for, at alle partier er med i budgetforliget i år. Det er rart at gå ind til en valgkamp med en bred enighed om budgettet for det kommende år, og jeg vil gerne rose vores borgmester Ib Lauritsen for at sikre en bred aftale.

Fortsat gode takter

Budgettet fortsætter de gode takter fra de seneste år og viser, at der er styr på økonomien i Ikast-Brande, og at kommunen fortsat sætter store beløb af til investeringer i vore anlæg til fremtiden. Vi har lyttet til de mange indspil, der er kommet til budgettet, og der er derfor i år fjernet den ½ % i generelle besparelser, der var lagt op for 2022. Byrådet fastholder således serviceniveauet, og der har været særlig fokus på børne- og ældreområdet.

Der er også aftalt, at det nye byråd skal vedtage en ny økonomisk politik i 2022 frem mod 2023 og de kommende år. Det er vigtigt, da vi fortsat skal have et godt råderum i økonomien til at kunne investere i fremtiden. Jeg synes ikke, vi skal have ½ % besparelse for besparelsens skyld, men det kan give mulighed for plads til nye investeringer i vores fælles fremtid.

Set med lokale briller

Det er vigtigt at fastholde, at vi laver budget for hele kommunen, og at vi investerer hele vejen rundt i alle områder. Det er glædeligt, at der er givet penge til renovering af skoler i Ejstrupholm og Engesvang og til projektering af Trappen i Brande bymidte. Det er dog også tilladt at kigge på resultatet fra budgetforhandlingerne med lokale briller. Set med Ikast briller er der også gode investeringer at glæde sig over i det kommende år, blandt andet:

  1. Der er sat penge af til Strøgcentret til en renovering, og der bliver et bredt forankret udvalg til at arbejde med dette. Der er ikke gjort meget ved Strøgcentret siden 1992
  2. Der er sat penge af til Ikast Complete og en investering i en fremtid med mulighed for endnu mere bevægelse
  3. Der kommer en pulje til cykelstier i 2022 og de kommende år

Det glæder mig især, at det er lykkedes, at kommunen vil støtte op om Ikast Complete, som er en meget vigtig investering i fremtiden. Den kommer sammen med FCMs investering i nyt FCM Hus i Ikast og ISIs investering i ny skole på samme adresse til Friskolen Guldminen. Det vil være til glæde for alle med Ikast Complete, og det vil fortsat give bosætning og fastholde Ikast som en stolt sportsby. Så alt i alt et positivt budget, hvor der er meget at glæde sig over.

Kommentarer

Undrer mig meget at udgifterne til KARUP LUFTHAVN ikke er nævnt, men kommer bag på byrådet igen og igen  Det kunne virklig være spændende, at få oplyst hvor mange penge kommuner har investeret her, men det er nok ikke officiel her før byrådsvalg.

Hej Jens,

det kan du såmænd læse lige her: Enighed om budgettet (brandebladet.dk) 

Hej Mikael Lad os få det frem hvad det har kostet siden 2012

I meget runde tal en halv mio. kr. årligt - de seneste par år har borgmesteren dog fået forhandlet sig frem til en rabat, så beløbet "kun" har været 400.000 kr. årligt, men det er åbenbart slut nu.

Ja kun 400.000 kr. Men de penge kunne bruges andre steder. Karup Lufthavn er stort sort hul, som aldrig bliver fyldt op. Jeg mener de penge kunne være gået til kulturen  eller "varme hænder". Vi har en lufthavn i Billund. 

Hej Mikael Tak for dit svar. Det handler IKKE om rabat, men om  at Brande / Ikast kommune kommer ud af aftalen. Lad os få en KØBMAND på banen til forhandling

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul