Brande-maleriet bortauktioneres 25. november

Kunstneren bag årets Brande-maleri, som er det 10. i rækken, er Boris Ginzburg.

Boris Ginzburg er uddannet ingeniør og arbejder til hverdag hos Siemens Gamesa.

Han og hans partner, Aleksandra Kudojare, flyttede til Brande i 2008, og havde i de første år mest kontakt med den internationale gruppe, der bor her. Men på det seneste nyder de den kunstneriske side af byen.

- Jeg synes, det er fantastisk, at så lille en by hvert år kan gennemføre en international street art-festival. Byen har meget atmosfære, blandt andet takket være alle gavlmalerierne på huse fra gamle tider og nu til dags. Det er som et friluftsmuseum, siger Boris, der er glad for at bo i en by med mange dygtige lokale kunstnere og nyder byens kreative aktivitet, som han mener blandt andet billedskolen har en stor del af æren for.

Boris Ginzburg har tidligere udstillet nogle af sine værker på Café Tankefryd, hvor auktionen traditionen tro skal afholdes. Auktionarius er som altid tandlæge Torben Lillie.

I de seneste mange år er overskuddet fra salget tilfaldet street art-festivalen, men om det også bliver tilfældet denne gang, afgøres i fællesskab af Dina Blomstrand, som i sin tid tog initiativet til et årligt Brande-maleri, og den kunstner, der har malet og doneret maleriet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul