Brande beholder sin Borgerservice

Siden efterårets budgetforlig har fremtidsudsigterne for Borgerservice i Brande været enten en lukning eller flytning til biblioteket, men efter flere måneders analysearbejde og debat besluttede byrådet mandag at fastholde et borgerservice-tilbud i administrationsbygningen i Brande.

Det betyder, at borgerne i den sydlige del af kommunen fortsat kan fornyet pas og kørekort på det tidligere rådhus i Brande, fremover dog kun en dag om ugen mod tidligere to.

- Vi kan leve med den foreslåede løsning, sagde den konservative Tove Videbæk og oplyste, at cirka halvdelen af henvendelserne til Borgerservice vedrører netop pas og kørekort.

Borgmester Carsten Kissmeyer (V) forklarede, at nogle af de teknologier, der har været i spil, blandt andet en såkaldt mobil kuffertløsning, ikke er tilstrækkeligt afprøvet, men at man vil følge den teknologiske udvikling på området.

- Vi havde troet, at det var ”piece of cake” at flytte til biblioteket, men sådan var det ikke helt, erkendte Carsten Kissmeyer og nævnte, at der også jævnligt holdes lørdagsåbent i Borgerservice.

Viceborgmester Preben Christensen (FL) kaldte det ”en god og fornuftig beslutning” og påpegede, at det ikke kun var til glæde for borgerne, men også en form for erhvervsservice overfor ikke mindst de store virksomheder i den sydlige del af kommunen. Det fik borgmesteren til at påpege, at kommunen har særlige aftaler med netop de store virksomheder, som besøges direkte.

Preben Christensen kunne heller ikke dy sig for at sende en politisk stikpille i retning af Venstre.

– Vi følger ”Bording-modellen”, sagde han med henvisning til den nylige genåbning af den administrativt nedlagte børnetandplejeklinik i Bording, hvilket fik Venstres spidskandidat Ib Lauritsen på banen:

- Det her er direkte imod en budgetbeslutning – der er noget af en forskel, pointerede han, en betragtning Preben Christensen naturligvis ikke var enig i.

Borgerservice i Nr. Snede blev lukket med udgangen af februar.

Kommentarer

Det var da dejlig
Det er da dejlig at der stadig findes sund fornuft i byrådet med hensyn til Borgerservice i Brande, hvis det er indtægter kommunen mangler har jeg da rigtig mange forslag til hvorledes der kunne hentes flere penge til den slunkne kommunekasse. Nu er det godt nok mange år siden jeg har været i Ikast men hvad med at udleje pakeringspladserne ved Rådhuset det gør de da i mange byer, jeg kan da nemt finde på mindst 10 forslag mere, f.eks. minus 10 % i aflønning af folkevalgte byrådsmedlemmer? Befolkningen ville kunne se at byrådet tog deres opgave seriøs.
Niels Peder Højmose

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul