Brande Å skal restaureres

Det er denne strækning på godt 6 km. fra kommunegrænsen mod Vejle ind mod Brande by (Stampen/Feddet/Enkehøj), der nu skal restaureres bl.a. ved hjælp af udlægning af gydegrus (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Der er fuld gang i vandløbsprojekterne i den sydvestlige del af Ikast-Brande Kommune for øjeblikket. I denne uges udgave af Brande Bladet kan du både læse om planerne om at etablere et nyt vandløb syd for Enkehøj og om planerne om at genslynge en del af Risbjerg Bæk, men dermed er det slet ikke slut endnu: fordi Brande Å ikke opfylder miljømålene i de statslige vandområdeplaner, skal åen nu restaureres.

Overordnet set karakteriseres fiskebestanden i Brande Å som ”dårlig”; derfor planlægges der nu udlægning af gydegrus 24 steder i åen, ligesom der skal udlægges strømsten i tilknytning til gydebankerne. Desuden skal der enkelte steder plantes træer (rødel), som både skal være med til at sikre brinkerne mod erosion og skabe skjulesteder for såvel fisk som det øvrige dyreliv i åen.

Læs mere om restaureringsprojektet i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023