Bak op om markeringen af befrielsen

Af Ikast-Brande Kommunes kulturkonsulent Carsten Jensen.

- Vi havde selvfølgelig glædet os til alt det, der skulle være sket i Engesvang, ved Bøllingsø, på Klosterlund Museum, på Uhre Friskole, på Torvet i Ikast, i Fonnesbæk Kirke, i Strøgcentret i Ikast og i Brande City…

Der skulle have været alsang-arrangementer mange steder i Ikast-Brande Kommune. Inden Covid-19 lagde landet ned, var der planlagt mere end 500 fællessangsarrangementer i over 80 kommuner op til og omkring 4. maj, som allesammen havde til formål at markere befrielsen.

Derfor markeres dagen nu på en alternativ måde:

Syng med på DR

Både om morgenen og om aftenen vil man kunne markere befrielsen med sang på DR.

Phillip Faber synger for på DR1 og P4 kl. 9:05 på "En lærke letted", "Kringsatt av fiender" og "Du er ikke alene".

Om aftenen kl. 20-21 bringer DR1 en flot markering af befrielsen. Anført af flere kendte kunstnere kan man i løbet af programmet synge med på "Man binder os på mund og hånd", "Den danske sang", "I Danmark er jeg født", "Made in Europe" og "Altid frejdig, når du går".

Aftenens sange tekstes ikke, og er altså ikke TV-program som fx ”Fællessang – hver for sig”, men man kan på alsang.dk/online finde sangtekster til alle de sange, som indgår i programmerne, så man alligevel kan synge med hjemme fra stuen.

Tænd lys og syng ”Frihedens lysdøgn”

Danmarks nye friheds- og fællessang, ”Frihedens lysdøgn”, skulle have været sunget til Alsang-arrangementer i hele landet. De bliver jo af gode grunde ikke gennemført, men vi håber stadig, at folk vil synge den hjemme i stuerne, når de tænder lys i vinduet om aftenen den 4. maj.

Vi vil opfordre til at tænde lys og synge ”Frihedens lysdøgn” om aftenen den 4. maj.

Derudover kan vi fortælle, at Julie Maria har lavet en musikvideo til ”Frihedens lysdøgn”, som bliver offentliggjort på dagen den 4. maj.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen