Alene i spidsen

"Belejring" er nok det ord, der betegner tirsdagens serie 2-kamp mellem Ikast KFUM og Brande IF på førstnævntes bane bedst.

Stort set alt spil foregik på hjemmeholdets banehalvdel, og mellem stængerne i Brande-målet kedede Jonas Fløe Sørensen sig med anstand - et nemmere "clean sheet" har han næppe nogensinde tidligere bogført.

Trods dusinvis af afslutninger kom Brande ikke nærmere en føring før pausen end en scoring, der blev underkendt for offside, men 5 minutter ind i 2. halvleg kom der endelig hul på bylden. Lasse Skov slog en lang aflevering hen over hovedet på en KFUM-forsvarer til Carsten Nielsen, der tog et træk og sparkede bolden i nettet fra en halvspids vinkel.

Et kvarter senere blev det 2-0 til Brande, da Brian Jakobsen blev væltet på kanten af straffesparksfeltet. Straffen til Ikast KFUM blev dobbelt: Frisparket udløste et gult kort til hjemmeholdet, og Nikolaj Jakobsen omsatte sikkert chancen til sin sjette sæsonscoring.

Mens værterne endnu var i undertal blev det også 0-3: Asbjørn Nielsen spillede Kristoffer Demant, som med en perfekt indenomsstikning fandt Brian Jakobsen, der gled fri af KFUM-keeperen og scorede i det tomme mål.

Derved blev det, og med sejren er Brande nu alene i spidsen af rækken 3 point foran KLG Lind.

Fredag gælder det endnu en udekamp, når Brande skal en tur vestpå til Ølstrup.