450 protestunderskrifter overrakt

Lene Fangel overrækker de 450 protestunderskrifter til formand for Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V). Bag dem ses fra venstre Hans Peter Thomsen, Anette Schnedler, Anja Emborg, Henrik Nielsen, Kirsten Hoffmann (S), Jan Jørgensen, Bodil Porsbjerg, Birthe Sørensen (S), Verner Porsbjerg, Carl Jensen (FL), Henrik Christiansen (V) og Ib Lauritsen (V).

Forud for tirsdagens møde i Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg overrakte otte modstandere af planerne om at opstille vindmøller langs Midtjyske Motorvej 450 protestunderskifter mod de lokalplaner, der skal gøre det muligt at opstille 10 vindmøller i Vejle og Ikast-Brande kommuner.

Vejle Kommunes tekniske udvalg behandlede planerne den 30. maj, og her var der et flertal på 5 stemmer mod to for en godkendelse. Ved den lejlighed var det meningen, at vindmølle-modstanderne ville have overrakt de selvsamme un-derskrifter, men af en eller anden uforklarlig årsag havde de fået oplyst en forkert dato for udvalgsmødet.

I Brande lykkedes det til gengæld at få diverse kalendere til at passe sammen, og i forbindelse med overrækkelsen kom Lene Fangel med en utvetydig opfordring til politikerne om, at ville lytte. Hun nævnte også, at gruppen af mod-standere først havde fået de sidste af de begærede dokumenter i sagen udleveret umiddelbart forud for overrækkelsen.

Udvalgsformand Henrik Engedahl (V) ville naturligt nok ikke love noget, udover at udvalget ville tage underskrifterne i betragtning ved behandling af sagen, og hans partifælle og kollega i udvalget, Thomas Kristensen, takkede de fremmødte for deres engagement.

Ingen formssag

Inden lokalplanen, der tillader opstillingen af de 10 vindmøller er endelig godkendt, skal den dog først en tur forbi henholdsvis økonomiudvalget og det samlede byråd i begge kommuner, og det bliver ikke nødvendigvis en formssag.

Således oplyser Dansk Folkepartis gruppeformand Simon Vanggaard til Brande Bladet, at partiets to medlemmer af byrådet ikke kan stemme ja til forslaget på det foreliggende grundlag.

- Vi har drøftet det en hel del – ikke bare denne her sag. Rigtig mange borgere er utilpasse og utrygge, anfører DF’eren om vindmøller generelt. Han mener, at lovgivningen på området grundlæggende er skruet forkert sammen. Her hæfter han sig især ved det økonomiske aspekt.

– Vi er ikke parat til at haste noget igennem p.g.a. tilskudsreglerne, siger Simon Vanggaard, der også er af den principielle holdning, at det er forsyningsselskaberne, der skal opstille vindmøllerne, ikke private projektmagere.

Tilføj kommentar

Annoncer

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul