Vi hører hvad I siger!!!

Jan Jørgensen

Sætningen er meget brugt, når man snakker vindmøller med de lokale politikere. Gang på gang afsluttes møder, telefonsamtaler med de fem små ord: ”Vi hører hvad I siger”…

Som måske kommende nabo til de planlagte ti kæmpevindmøller ved den Midtjyske Motorvej er vi oprigtigt bekymrede. En bekymring, der slet ikke som den gjorde i starten af forløbet med projektet aftager med løftet om at blive hørt på.

Vi har holdt kaffemøder med rigtigt mange lokalpolitikere, fra såvel Ikast-Brande som Vejle kommune. Møder, hvor vi gang på gang har takket politikerne for deres tid. Vi har fortalt dem at vi har mødt stor velvilje til dialog og debat.

Men, men, men, lige meget hvad vi har bragt op af indvendinger og spørgsmål, er vi gang på gang blevet mødt med et:” jamen, det er jo et godt projekt”, ”VVM-redegørelsen siger, at der er ikke noget at komme efter”. Og sidst men ikke mindst har en kommentar fra et byrådsmedlem været at: ”De (byrådspolitikerne) har sat sig selv i en dum situation, man skulle aldrig have sat projektet i høring”!!!

Politikerne kan godt forstå os, og flere giver udtryk for frustrationer over den måde, processen er forgået og hvordan de er blevet misinformeret, men når det kommer til stykket tør de ikke ændre ved den beslutning, de i partiet stemte for inden høringsfasen og in-den de overhovedet kendte sagen.

Vi har for at hjælpe de lokale folkevalgte givet dem tre åbenlyse muligheder for at udsætte eller helt droppe projektet. Møllerne skal jo alligevel stå stille i minimum et år, da strømmen på nuværende tidspunkt ikke kan aftages, så politikerne har god tid til at træffe den rigtige beslutning:

• EU-Dommen vedrørende opsætning af vindmøller i Wallonien, problematikken er helt ens med problematikken i Danmark. EU-Dommen er sendt til granskning i såvel justitsministeriet såvel som miljøministeriet. Mens granskningen foregår, har miljøminister Esben Lunde Larsen (V) udtalt, at man kører efter de nuværende regler. En sådan dom burde da som minimum have opsættende virkning på projekter, der endnu ikke er vedtaget politisk.

• Undersøgelsen fra Kræftens Bekæmpelse. En undersøgelse der er bestilt af den tidligere regering. En undersøgelse, som blandt andet var et af argumenterne for at skrinlægge et lignende vindmølleprojekt i Vandel. Undskyldningen ligger også her lige til højrebenet.

• Sidst men absolut ikke mindst, den lokale el infrastruktur kan ikke aftage strømmen fra møllerne (se Vejle Amts Folkeblad under Give); her bekræfter admimistrerende direktør i MES (vores lokale netselskab), at man simpelt hen ikke kan aftage den producerede energimængde!! Man agter derfor, for at få fat i de mange støttekroner (for det er, hvad det hele i virkeligheden handler om) drifte møllerne én omgang over det gamle net hvor fire ”udtjente” 16 år gamle møller som ikke længere er støtteberettigede nedtages, og herved vil de nye møller opfylde kravet til at modtage 25 øre/kWh de næste 7-9 år.

Vi har fra samtlige politikere, vi har haft på besøg til kaffe og rundtur i området, fået den samme afsluttende bemærkning: ”Vi hører, hvad I siger!!”

Tør vi tro på det er nok, eller er vores lokalområde bare endnu et ”offer på den grønne energis hellige alter” Vis nu at I er vores politikere og talerør!

Lisbeth Biltoft Hansen
Jan Jørgensen
Brandevej 44, Thyregod

Kommentarer

Husk det når vi skal stemme til kommune og regionsvalget til efteråret, stem for Brande, Ejstrupholm, Nørre Snede og de små samfund i kommunen, stem ikke på Venstre, men stem lokalt ellers er vi prisgivet i det demokratiske diktatur.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020