Vand i voldsomme mængder

Af Anne-Marie Pedersen

Vi er i april måned og det er ifølge kalenderen forår. Det er her landmændene skal i marken og have sået dette års høst. Det er nu alle haveejere, som går op i deres haver, skal ud og have nye planter til deres blomsterbede og gjort haverne klar til en ny sæson. Ja, foråret er for mange en rigtig dejlig tid på året. Men den dejlige tid lader vente på sig, for det har regnet næsten hver dag siden april indtrådte.

Ifølge DMI (https://www.dmi.dk/lokationarkiv/show/DK/2623554/Brande,_Ikast-Brande/#arkiv) kom der i Ikast-Brande kommune i april måned sidste år 53,4 mm nedbør. I år har vi på månedens første 11 dage fået 81,8 mm nedbør. Men hvad betyder den store mængde af nedbør for borgerne og de erhvervsdrivende i Brande.

Vandet giver problemer i landbruget

Hos Axel Månsson A/S har april måneds meget vand givet problemer. Al den regn der er kommet her i april måned gør, at vi er kommet lidt bagud med vores produktion af grøntsager. Vi kan ikke komme ud i markerne og køre, hvis de er for våde. Heldigvis har vi forskellige jordtyper at arbejde i og en del af vores marker ligger højt i forhold til grundvandet. Vi er kommet i gang med at så vores afgrøder, men det foregår jo lidt i intervaller. I går (Onsdag den 10/4) var vi ude at så hele dagen og aftenen med. Men så kom regnen og så må vi jo stoppe. Forholdene, vi har lige nu, er ikke optimale for grøntsagsdyrkning og det er ikke særligt opmuntrende at arbejde med. Men vi skal nu nok komme i mål, slutter Axel Månsson fortrøstningsfuldt.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul