Urstenen vendte hjem

I forbindelse med indledningen på sidste års street art-festival præsenterede den lokale kunstner Kirsten Boldt sin Ursten, som fik plads på Torvet.

Urstenen har hun hentet inspiration til fra en række af Brandes gavlmalerier inklusiv det p.t. nyeste, ”Alice i Eventyrland”, som blev afsløret umiddelbart før Urstenen.

Siden har stenen i en periode ført en mere tilbagetrukket tilværelse under Café Tankefryds udendørs terrasse, men onsdag blev der igen skabt en smule orden i kosmos, da stenen med hjælp fra en chauffør og kran fra Danske Stenhuggerier i Nr. Snede vendte tilbage til Torvet.

Denne gang er Urstenen, som i sig selv vejer 500-600 kg., af sikkerhedsmæssige årsager blevet solidt forankret på en 173 kg. tung granitsokkel, så der ikke er nogen risiko for, at den vælter.

Det er Stenfestivalen, som i år bidrager til street art-festivalen med malede bænke, der har søgt Ikast-Brande Kommune om tilladelse til at placere Urstenen på Torvet, hvorfra den nu igen kan sende besøgende turister ud på opdagelsesrejse blandt Brandes mange udendørs kunstværker.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul