Udfordringer på menuen

Den ene af Dansk Folkepartis repræsentanter på biksemadsmødet, partiets spidskandidat og gruppeformand Simon Vanggaard Nielsen, koncentrerede sig i sit oplæg om to ting: Præstelundskolen og motorvejsvindmøllerne. Bag ham skimtes viceborgmester Preben Christensen (t.h.), Dansk Folkepartis lokale folketingskandidat, Bo Sand Kristensen og ordstyrer Jørgen Larsen (t.v.).

Der var andet end biksemad på menuen, da Brande Borgerforening mandag aften tog hul på anden omgang af biksemadsmøderne

Preben Christensen, der er gået i gang med sit sidste halvår i lokalpolitik, indledte den politiske del af bikse-madsmødet med at gennemgå nogle af de udfordringer, kommunens sydvestlige del står overfor: Skimmelsvampen på Præstelundskolen, vandrerhjemmets og det gl. sygehus’ fremtid, udbygningen af Engparken, aflastningsvejen og gadebelysningen.

- Vi skal passe på med at reparere – vi får stadig en gammel skole, sagde han bl.a. om Præstelundskolen, som viceborgmesteren mener passende kunne gø-re plads for flere ældreboliger i tilknytning til Brand-lundparken. Men hvor skolen så skal ligge, havde han ikke noget bud på.

Simon Vanggaard havde ros til de involverede parter for at have fundet løsninger i en svær situation, men er ikke tilhænger af en stor skole for hele Brande. Han mener, at det kan blive svært at skabe fællesskab på en skole med 1000 – 1200 elever.

- En ting er økonomi, en anden ting er værdi, mente DF’eren, der selv underviser på Klovborg Friskole. Hvem der har ansvaret for, at skimmelsvampen har fået lov til at udvikle sig, havde ingen af de to svaret på, men Simon Vanggaard talte om ”byggesjusk” og grove fejl begået af dem, der har bygget skolen, mens Preben Christensen stillede spørgsmålstegn ved, om tilsynet med byggeriet har været godt nok.

Læs mere om biksemadsmødet i Brande Bladet onsdag.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul