Tove Videbæk besøger igen ”sine” gadebørn i Nicaragua

I disse dage er Tove Videbæk igen i Nicaragua for at besøge Børnenes Livs projekt for gadebørn og for at samle inspiration til, hvorledes man kan gøre mere - og for endnu flere børn. Derfor skal hun bl.a. mødes med rektor for Nicaraguas landsbrugsuniversitet og direktøren for landarbejder-fagforeningen m.fl. Og naturligvis skal hun også være sammen med Børnenes Livs samarbejdspartner, som i det daglige rent praktisk tager hånd om børnene.

Sidst - men ikke mindst - skal Tove Videbæk være sammen med de tidligere gadebørn.

Børnene kommer fra forhold, hvor deres ”hjem” var gaden i storbyen, Managua. Her har de levet og spist mad, som andre har smidt ud, eller de har levet af prostitution, tiggeri, tyveri eller som narkobude for at få penge til mad. Ligeledes har de sovet i plastik og pap i grøfter og oppe i træer. Det var synet af de mange 5-15-årige børn i disse forhold, som for 5 år siden rørte Tove Videbæk så meget, at hun måtte gøre noget.

Ca. 70 gadebørn har nu et hjem, går i skole, får landbrugsundervisning og lærer praktiske færdigheder, så de vil kunne forsørge sig selv, når de på et tidspunkt skal forlade børnehjemmet og skolen. De vil kunne få job, læse videre eller få egen virksomhed.

- Vores samarbejdspartner mener ligesom Børnenes Livs bestyrelse, at uddannelse er den bedste metode til udvikling i fattige lande. Derfor fortsætter ”Børnenes Liv” i det spor, og glæder sig til at planlægge næste fase af landbrugsprojektet for de mange gadebørn, siger Tove Videbæk.

Ud over gadebørnene går ca. 200 børn fra helt almindelige hjem i lokalområdet på skolen. Deres familier er småbønder, som også har glæde af den landbrugsundervisning, deres børn modtager.

Børnenes Liv afsøger derfor muligheden for at inddrage disse lokale forældre, således at også de får undervisning på skolen, hvilket vil kunne resultere i bedre udbytte af disse småbønders landbrug og dermed bedre økonomiske forhold. Noget som kan gøre dem i stand til at hjælpe andre gadebørn fremadrettet - enten ved at tilbyde dem et hjem, støtte arbejdet med og for dem på børnehjemmet og i skolen eller tilbyde dem et job i deres lokale landbrug.

Rockwool-fonden har udviklet en model, som især anvendes i Afrika. Her modtager grupper af småbønder landbrugsundervisning, hvorefter de på deres egen jord afprøver det, de har lært.

- Vi ønsker at nå længere ud. Hjælpe så mange gadebørn som muligt. Og derfor vil vi også undersøge, om Rockwool-fondens afrikanske model vil kunne fungere under nicaraguanske forhold og gavne både fattige bønder, fattige og udsatte gadebørn og levevilkårene i Nicaragua, som pt. er Mellemamerikas fattigste land, slutter Tove Videbæk.

På Foreningsdagen d. 27. januar i RemisenBrande har Børnenes Liv en stand, som næstformand i foreningen Allan Vinge bestyrer. Tove Videbæk, som er i Nicaragua på dette tidspunkt, vil via Skype og en opstillet computer svare på spørgsmål og tale med interesserede fra kl. 12. Ønsket er, at flere får lyst til at støtte arbejdet bl.a. ved at være medlemmer af Børnenes Liv eller give en gave til arbejdet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul