Tid til forandring – lad os starte med at bygge en ny skole!

Præstelundskolens omfattende svampeangreb har givet mange grå hår i hovedet og stof til eftertanke - for hvad gør vi nu? Der skal handles hurtigt, for der er akut mangel på plads til eleverne, men det er vigtigt, at vi tænker os godt om og gør det rigtige!

Skal vi nu også bruge 60 millioner skattekroner på at reparere en gammel og udslidt skole?

Nej - det mener vi, vil være en rigtig dårlig idé, for erfaringerne viser, at budgetterne altid skrider i den slags sager, og så har vi alligevel kun en sminket gammel skole! Det vil være lidt som at smide gode penge efter dårlige!

Skal vi i stedet bruge 150-200 millioner skattekroner på at bygge en ny tidssvarende og fremtidssikret skole?

Ja – selvfølgelig skal vi det! Med en ny Præstelundskole vil skattekronerne være givet langt bedre ud på sigt. Det vil styrke kommunens økonomi, idet en ny skole vil være betydeligt mere driftsøkonomisk at drive over en 30-årig periode.

En erstatning for Præstelundskolen vil åbne op for helt nye muligheder for at drive en velfungerende skole. Tænk blot på, hvad gode bygninger betyder for miljøet og indeklimaet. Gode bygninger vil forbedre indlæring og trivsel for både nuværende og kommende elever i Brande, og det vil også være et stærkt aktiv at kunne tilbyde en ny skole til potentielle nye tilflyttere og skatteborgere.

Hvor skal skolen ligge?

Umiddelbart er placeringen ikke det vigtigste, bare vi får en ny skole. Men vi foreslår dog, at den bliver placeret på arealet mellem Strømmen og Brande Hallerne. Her vil skolen ligge velplaceret og centralt og kan samtidig udnytte halfaciliteterne i Brande Hallerne.

Det finder vi er sund fornuft, for det vil betyde store besparelser på etablerings- og driftsomkostningerne. Synergien vil blive endnu større, hvis også det nuværende bibliotek tænkes ind i den nye skole, da vi finder, at det er en oplagt idé at bruge dette som skolebibliotek også.

Beliggenheden vil være fantastisk og helt ideel, og den vil være fremtidssikret. Nye skoler bygges i dag gerne i flere etager, og vi betragter området som værende rigeligt stort til en ny skole.

Brande mangler også nye gode boliger til det grå guld

Præstelundskolens bygninger skal rives ned. Derved bliver der frigjort plads til opførelse af et større antal nye, gode ældrevenlige boliger, som ligger centralt og tæt på Brandlundparken – og dens fine faciliteter. Dette vil ligeledes give yderligere muligheder for at etablere aktiviteter og faciliteter til fremtidens øgede antal af ældre.

Vi, og sikkert også mange andre borgere i Brande, har flere ideer til projekter med omdrejningspunkt i en ny skole. Det er vigtigt at vi i Brande står sammen for at få en ny skole. For det skal vi have!

Hvem er vi?

Vi kalder os selv for ”360o Brande”, og vi er en gruppe bestående af enkeltpersoner, lokale foreninger m.m., som har til formål at støtte op om gode idéer og initiativer, som kan sætte skub i udviklingen i 7330 Brande.

På vegne af ” 360o Brande”:
Preben Christensen
Axel Månsson
Kent Lykke
Jens Pedersen

Kommentarer

ja det kan kun gå for langsom
hvis der ikke snart bliver taget en fornuftig beslutning om at få den ny skole bygget
så er det fordi man kun tænker et par år frem i tid. det er mange penge der skal til, men på lang sigt er de givet godt ud. for det er kun en lappe løsning. men tænk nu på fremtiden,det betyde store besparelser på etablerings- og driftsomkostningerne.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul