Skolerne har ikke brug for skæld ud, de har brug for flere midler

Anders Udengaard

Af Anders Udengaard, byrådskandidat for Socialistisk Folkeparti

I et valgår er det ikke så underligt, at vores skoler fylder meget i debatten, for børnene er naturligt nok det vigtigste i livet for rigtig mange af os.

Når bølgerne går højt, er det derfor også vigtigt at huske på, at alle jo faktisk har det samme mål for øje. Alle, både forældre, lærere, skolebestyrelser og politikere ønsker at skabe så gode rammer for vores børns liv, som vi kan. Der er ingen, der kæmper for det modsatte.

I SF er vi overbeviste om, at hele børneområdet har brug for et kvalitetsløft, og at der bliver nødt til at følge penge med.

Det handler ikke om at “inddrage de frivillige noget mere,” som regeringen gerne vil. Det handler om at give de professionelle, lærerne, pædagogerne, medhjælperne og dagplejerne, nogle bedre arbejdsforhold.

På skoleområdet har SF konkret foreslået, at der maksimalt må være 24 elever i klasserne, at skoledagen afkortes med en halv time, og at vi afskaffer de nationale test, som mest bare tjener til at stresse både børn og voksne.

På daginstitutionsområdet foreslår SF nu, at der indføres en minimumsnormering, så pædagoger og medhjælpere ikke står alene med en stor børneflok. Vi vil også have indført en børnemiljølovgivning, så vores børn er sikrede ordentlige forhold, når de er på “arbejde,” ganske som vi voksne er det.

Hvis vi skal nå disse mål, så kræver det ganske enkelt flere penge, ikke flere planer.

På landsplan har SF fremlagt et forslag til fuld finansiering af forslagene, og i Ikast-Brande Kommune vil vi glæde os til at føre dem ud i livet. Vi tror også på, at det vil give samarbejdet og dialogen noget bedre forhold, end at man kaster om sig med gule eller røde kort.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul