Skoleelever viste vejen til fred

Finn Birkelund har udpeget den ene af de fem klassevindere. Plakaten er tegnet af Cecilie Søndergaard Eg fra 5A på Præstelundskolen.

- Nogen har arbejdet meget med det, andre har arbejdet mindre med det, lød det tørt konstaterende fra den lokale kunstmaler, Finn Birkelund, da vinderne i Lions Brandes konkurrence om at tegne den flotteste plakat skulle findes i RemisenBrande tirsdag.

Temaet for konkurrencen var ”vejen til fred”, og det var blevet tolket vidt forskelligt. En havde f.eks. tegnet en bil, der var ved at blive tanket op under en skinnende sol, og som Finn Birkelund konstaterede, havde tegningen masser af humor – den havde bare ikke noget med emnet at gøre!

Deltagerne i konkurrencen var eleverne fra de fem 5.-klasser på Præstelundskolen, Blåhøj Skole og Uhre Friskole, og for hver klasse blev der udpeget en vinder, der modtog en personlig præmie på 200 kr. Derudover blev der udpeget en samlet vinder blandt de fem, som blev belønnet med yderligere 800 kr. til klassekassen, ligesom alle fem klassevindere gik videre til den landsdækkende konkurrence med mulighed for at vinde en tur til FN’s hovedkvarter i New York.

Til at udvælge de bedste bidrag havde Lions nedsat en dommerkomite, der udover Finn Birkelund bestod af en anden lokal kunstner, Aksel Kror, samt malermester Jørgen Larsen, og som Finn Birkelund flere gange understregede, havde der sjældent været fuld enighed i dommerkomiteen.

Læs hvem der løb med førstepræmien i plakatkonkurrencen i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019