Retur til serie 2

Aulums målmand har sikret sig bolden for næsen af en ærgerlig Jonas Østergaard.

Forud for aftenens nedrykningsdrama i serie 1 mellem Brande IF og Aulum på Brande Stadion var der opstillet mange forskellige scenarier, men i sidste ende blev det ikke nødvendigt med den store kugleramme. Aulum vandt fuldt fortjent opgøret med 5-2 og sendte dermed Brande retur til serie 2 efter kun en enkelt sæson i serie 1.

Tre minutter i 1. halvleg kom til at definere kampen. I det 11. minut sendte Kristian Koch Jensen Alex Christophersen til baglinjen. Han afleverde skråt bagud til Jonas Østergaard, men på mirakuløs vis fik Aulum-keeperen den ene lab på og bolden slået til hjørnespark.

1½ minut senere skete så det, der ikke måtte ske set med hjemmeholdets øjne. Jonas Fløe Sørensen var gået ud af sit felt for at agere sweeper, men han sendte bolden lige hen i fødderne på en Aulum-spiller, som fra 35 meters afstand sendte bolden i en blød bue over en prisgivet Brande-keeper og ind i det tomme mål.

Yderligere 1½ minut senere blev det 0-2, da et forsøg på en clearing endte hos en Aulum-spiller, som fra hjørnet af straffesparksfeltet sendte bolden op i det modsatte målhjørne.

Det blev også 3-0, da en Aulum-spiller tacklede sig igennem Brande-forsvaret og udplacerede en sagesløs Jonas Fløe Sørensen, men efter en indskiftning af Søren Antonsen gav Brian Jakobsen sit hold en smule fornyet håb, da han halvflugtede bolden i nettet til 1-3 fra kanten af straffesparksfeltet.

Glæden blev imidlertid kort: Minuttet senere afdriblede en Aulum-spiller Jonas Fløe Sørensen på baglinjen og gjorde det til 4-1 til gæsterne fra en meget spids vinkel.

Kristian Koch Jensen gav hjemmeholdet lidt at gå til pause på, da han kanonerede Brian Jakobsens tværaflevering i kassen til 2-4 via undersiden af overliggeren to minutter før pausen, men ligeså rig på mål og målchancer 1. halvleg havde været, ligeså fattig blev 2. Til gengæld kom der gang i advarslerne, og efter to gange gult til hvert hold indkasserede Brandes anfører Jonny Bjørnsholm kampens femte og sidste gule kort i det 96. minut.

Først i det 8. minut af dommerens tillægstid faldt kampens sidste mål, da det på nærmest uforklarlig vis endnu engang lykkede Aulum at score fra selve baglinjen, og dermed var Brandes skæbne beseglet.

Læs mere om kampen i Brande Bladet tirsdag.