Realdania-støtte til Dok Arends

Realdania har netop offentliggjort, hvilke projekter, der får del i den seneste pulje til Underværker. Blandt de 18 udvalgte projekter er Dok Arends (Det. gl. sygehus) i Brande.

Her får den funktionstomme sygehusbygning nyt liv, når en stor gruppe frivillige ildsjæle omdanner det til et nyt samlingspunkt under overskriften "Brandes dagligstue".

I fremtiden skal bygningen danne rammen om et nyt, levende byhus med fokus på at skabe lokalt sammenhold og kulturel udveksling mellem beboere og nytilflyttere. Det tværkulturelle byhus skal samtidig huse en række mindre lejligheder til nytilflyttere og drifte et vandrerhjem. Projektet viser, hvordan man kan bringe liv tilbage i de funktionstomme bygninger og samtidig sikre drift af aktiviteter og bygning på langt sigt.

Foreningen DOK Arends S/I får 1.100.000 kroner af Underværker til at omdanne det gamle sygehus til et nyt, samlende byhus.

Derimod blev der ikke penge til et andet lokalt projekt, der havde søgt om midler fra Realdanias Underværker-pulje: Street sport-foreningen Urban Street Zone havde søgt om 300.000 kr. til foreningens Life Ramp-projekt, men var altså ikke blandt de udvalgte i denne omgang.

På landsplan har 18 projekter fået del i de ialt 12 mio. kr., der udgør denne ansøgningsrundes samlede pulje. Dermed har Realdania siden 2011 støttet mere end 300 Underværker økonomisk.

Kommentarer

Et endog meget stort til lykke. Af erfaring ved jeg, hvor svært det er at få støtte fra Realdania, så derfor er det et stort skulderklap og anerkendlese for et arbejde med kvalitet og perspektiv. Flot!

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis