To personer fra Ikast-Brande blandt de anholdte

I en koordineret, landsdækkende politiaktion mod hvidvask og såkaldte muldyr anholdt politiet torsdag 135 personer over hele landet, heraf 14 personer i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Samtidig blev flere adresser ransaget.

Aktionen var rettet mod "muldyr", personer, der er mistænkt for at hvidvaske penge, som stammer fra organiseret kontaktbedrageri. I bedragerisagerne er især ældre borgere blevet kontaktet af gerningsmænd, der har udgivet sig for at komme fra eksempelvis banken, Nets eller politiet og på den måde franarret ofrene personoplysninger eller penge. Muldyrene har så hjulpet med at sløre pengesporet ved for eksempel at stille deres konto til rådighed.

- De 14 personer, vi i dag har anholdt i Midt- og Vestjylland, er alle mistænkt for at have ageret muldyr ved at hvidvaske penge for organiserede svindlere i et omfang, der kan straffes med fængsel, fortæller politikommissær Susanne Kiel Nielsen, der er leder af efterforskningsafdelingen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestjyllands Politi.

De 14 anholdelser i Midt- og Vestjylland fordeler sig mellem kommunerne Silkeborg, Viborg, Thisted, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern. I alt er fem kvinder og ni mænd blevet anholdt og sigtet. Aldersmæssigt spænder de fra 16 til 50 år. To af de 14 anholdte er bosiddende i Ikast-Brande Kommune, oplyser Susanne Kiel Nielsen.

135 anholdt på landsplan

Aktionen blev gennemført i samarbejde med National enhed for Særlig Kriminalitet. I alt er omkring 135 mistænkte blevet anholdt på tværs af landet.

- Med dagens aktion sender vi et klart signal om, at det er en alvorlig sag at stille sin konto til rådighed for andre. Jeg vil gerne opfordre til, at man aldrig hæver eller overfører penge for fremmede. Det kan måske godt virke uskyldigt, men man kan faktisk være i gang med at hvidvaske penge for organiserede kriminelle, og det er altså en alvorlig forbrydelse, udtaler Susanne Kiel Nielsen.

Netop rollen som muldyr er et af de emner, som forebyggelsesbetjente fra Midt- og Vestjyllands Politi kan tage op, når de besøger skoler og uddannelsesinstitutioner. Og da det er en form for kriminalitet, som politikredsen ser stadigt mere af, vil betjentene fremover lægge endnu mere vægt på emnet i det forebyggende arbejde. Midt- og Vestjyllands Politi har også sendt materiale ud til kommunerne, så skolerne har noget information, de kan give til forældre i for eksempel udskolingen.

- Vi har jo set unge helt ned i folkeskolealderen agere muldyr. Derfor synes vi, det giver god mening også at klæde forældrene på, så de kender til fænomenet og kan være opmærksomme på det, fortæller Ralf Hove Larsen, der er leder af forebyggelsesafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul