Penge til kulturelle jubilæumsarrangementer

Italienske Vera Bugatti er en af de kunstnere, der har deltaget i samtlige foregående street art-festivaler i Brande. 

2020 byder på flere jubilæer indenfor kulturområdet i Ikast-Brande Kommune, som alle får en økonomisk håndsrækning fra Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg.

I år kan Bakkehuset i Ikast således fejre ”sølvbryllup”, og 25-års jubilæet markeres med 25 egen-arrangementer i perioden januar – maj kulminerende med et stort jubilæumsarrangement 15. maj.

Dagen sluttes af med en dobbeltkoncert; først spiller Bo Evers solo, og derefter optræder Juncker med band.

Bakkehuset havde søgt om 30.000 kroner til jubilæumsarrangementet, men udvalget besluttede at bevilge det halve, altså 15.000 kroner.

Også den årligt tilbagevendende workshop Unge Sangere kan fejre 25-års jubilæum i år. Workshoppen, der er for sangtalenter i alderen 17-23 år, afvikles i starten af påsken, nærmere betegnet fra 4.-7. april, og også her ønsker arrangørerne at markere jubilæet med en koncert i enten Bakkehuset eller Quben.

Til det formål bevilgede Kultur- og fritidsudvalget 10.000 kroner foruden de 100.000 kroner, der på forhånd var afsat på budgettet til workshoppen.

Også i Gludsted skal der fejres jubilæum, når Den Internationale Art Workshop for tiende og sidste gang afholdes i byen 29. juni – 11. juli. I Gludsted håber man på, at en anden by i Ikast-Brande Kommune har lyst til at føre workshoppen, der før den flyttede til Gludsted blev afholdt i Remisen i Brande 17 gange, videre.

Kultur- og fritidsudvalget bevilgede 50.000 af de ansøgte 55.000 kroner til Art workshoppen, og også til Den Internationale Street Art-festival i Brande var der vanen tro 50.000 kroner. Arrangørerne, Lions Brande, havde – ligeledes vanen tro – søgt om 75.000 kroner.

Street art-festivalen afholdes i år for sjette gang og kan altså – i modsætning til de øvrige ansøgere om kommunal støtte - ikke fejre jubilæum. Til gengæld barsler arrangørerne af festivalen, som afholdes 27. – 28. juni, med et par nyskabelser.

Dels er det planen at supplere de kunstneriske aktiviteter og street food’en med et stort kunsthåndværkermarked for Midtjyllands mange kunsthåndværkere, dels har ”løverne” ambitioner om at starte et ”North Side Galllery” i stil med det verdenskendte East Side Gallery i Berlin.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019