På træningslejr i computerspil

Det var ikke ligefrem computerkraft, der var mangel på, da Ikast-Brande eSport i weekenden afholdt bootcamp på Præstelundskolen i Brande (foto: Tomas B. Madsen).

Kan man træne i at spille computerspil? Svaret på det spørgsmål er i høj grad ja, og skulle man være i tvivl, kunne man lægge vejen forbi Præstelundskolen i Brande i weekenden.

Her var en lille snes medlemmer af Ikast-Brande eSport (IBeS) samlet til bootcamp for at forberede sig til den kommende weekends LANparty i Fredericia, NPF #16. Net Party Fyn, som forkortelsen dækker over, afholdes for 16. gang og har for længst måttet melde udsolgt.

Det betyder, at over 3.000 fortrinsvis unge mennesker fredag mødes i en idrætshal i Fredericia for at dyste mod hinanden holdvis i forskellige computerspil frem til søndag. For at være bedst muligt forberedt til konkurrencen, mødtes nogle af de lokale spillere – men også medlemmer fra Tønder, Viborg og Grindsted – for at slå hinanden ihjel – virtuelt – i spillene Counterstrike og Battlefield. Et enkelt hold fra IBeS stiller op i sidstnævnte, mens 3 hold spiller Counterstrike, og håbet er, at det ene af holdene klarer sig videre fra den indledende pulje til knock out-fasen. Og det at være så mange samlet i en hal giver nogle helt andre udfordringer, man skal forberede sig på; f.eks. er det nødvendigt at anvende hovedtelefoner, der lukker alle andre lyde ude.

Dennis Sørensen fra Brande er formand for foreningen, der efterhånden har 3½ år på bagen, men siden sommerferien har oplevet en fornyet opblomstring. Således nærmer man sig aktuelt 50 medlemmer, hvoraf en stor del er fra andre dele af landet. Aldersspændet går fra 14-15 år op til tussegamle hønisser som denne signatur i midten af fyrrerne. Og skulle man forledes til at tro, af computerspil kun er for drenge, er Karina Kellmann, som også er medlem af bestyrelsen, bevis på det modsatte. Hun er ganske vist den eneste pige, der deltager i weekendens bootcamp, men ikke foreningens eneste kvindelige medlem.

Træningslejren går i det store hele ud på at spille mod hinanden på de forskellige ”maps” (baner), som udgør spillene. Natten til lørdag fortsatte de mest standhaftige til 4-tiden, inden de crashede, bl.a. takket være den obligatoriske menu bestående af pizza, chips, cola og energidrik samt kaffe.

Når man er klubkammerater, går det ikke kun ud på at slå hinanden ihjel i spillet, der er også plads til at give gode råd undervejs. Dennis Sørensen har således været på instruktørkursus hos DGI, der i modsætning til Danmarks Idrætsforbund (DIF) har taget computerspillerne til sig, og blandt foreningens medlemmer tæller man også en tidligere coach for nogle af de bedste indenfor Counterstrike.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis