Nytårstanker og nytårshilsen!

Kirsten York Helms

Med de konstruktive briller på i dette indlæg – og ikke med tanke på corona-benspænd og andet negativt - vil jeg som tidligere år dele udvalgte nytårstanker.

Hurra - Artium Skole og Kulturhus kom i brug

Med åbningen af Artium Skole og Kulturhus i august 2021 blev en glædelig og længe ventet begivenhed til ikke blot en ny og spændende 1. skoledag for eleverne, men det blev også en festdag for hele Brande med flag i byen. Jeg ser også skoleåbningen som en ny og vigtig platform for at skabe en endnu bedre (overbygnings)skole i Brande.

Åbningen af Artium Skole og Kulturhus blev også efterfølgende fejret og markeret med flot opbakning til åbent hus – og lige siden har der været adskillige rundvisninger på stedet fra nær og fjern.

Jeg nyder både som lærer på skolen og som politiker de nye tiltrængte og flotte faciliteter – og jeg finder det effektivt og vigtigt, at der er tandpleje, borgerservice, bibliotek og nu også politi i samme bygning.

Byudvikling og Brande Trappen

Mange personer kan roses for at tænke proaktivt i forhold til kulturlivet, byudvikling og planer om nye attraktive byggegrunde rundt omkring i kommunen m.m. Det er utrolig vigtigt, at vi på flere parametre kan tiltrække nye borgere.

Endnu et spændende skridt i den rigtige retning er sket i 2021, så vi forhåbentligt snart kan nyde godt af ”Brande Trappen”, idet der er indledt et samarbejde med Realdania, som Brande Citys planlægningsgruppe og andre involverede har arbejdet hårdt for. Jeg er ligesom mange andre branditter helt vild med projektet.

Ønskelisten for 2022 er lang!

Sådan et visionært projekt som ”Brande Trappen” eller projektet om at bygge Brande Hallerne sammen med Artium giver ny energi, og derfor er mit håb også, at vi i år 2022 og fremadrettet kan sætte mere fokus på, hvordan vi politisk kan understøtte byudviklingsprojekter m.m. i både de store og små byer.

Det er vigtigt, at der er en god balance i den måde, vi som politikere og kommune understøtter både de store og små byer. Jeg er de sidste 4 år og ikke mindst i valgkampen blevet mindet om, at der findes mange naturskønne områder og dejlige kvarterer i hele kommunen, men også mange steder, er der ønsker om seniorboliger, ungdomsboliger, cykelstier, en kærlig hånd eller byfornyelse. Så spændende projekter og ønsker for 2022 er der nok af.  

Tak og respekt

Jeg vil i starten af 2022 på forhånd takke alle dem, der på den ene eller måde bidrager positivt til at gøre en forskel for foreningslivet, lokalsamfundet og/eller mennesker, der har brug for en hjælpende hånd. Det kan være lige fra gode folk i Blåhøj, som etablerer en sprogskole for nye beboere. Eller det kan være en borger, der hjælper en ældre medborger med at tage bad. Eller en venlig sjæl som holder jul for dem, der ikke har andre at holde jul med. En kæmpe respekt for alle der frivilligt bidrager på forskellig vis.

Tusinde tak for opbakning

2021 var også valgår, og jeg vil hermed benytte lejligheden til at sige tusinde tak til dem, der har stemt på mig. Jeg er stadig meget ydmyg overfor den tillidspost, jeg har fået lov til at fortsætte med de næste 4 år. Derudover kan jeg love, at jeg stadig vil fortsætte den gode og tætte dialog med alle borgere - og ligeledes vil samarbejdet med det nye byråd foregå ud fra en konstruktiv ånd, som jeg plejer.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg stadig arbejder på, at vi 2022 kan få et endnu bedre afsæt for at kvalificere dialogen med borgerne i både de store og små udviklingsprojekter, vindmøllesager m.m.

Godt nytår!

Jeg vil slutte mit nytårsindlæg af med at ønske alle et fantastisk og lykkebringende 2022. Selvom jeg nu skal sidde som næstformand i et nyt politisk udvalg (Arbejdsmarked-, Psykiatri- og Handicapudvalget), vil jeg bestemt stadig have et skarpt blik på sagerne i de øvrige udvalg.

Så 2022 bliver - udover at skulle prioritere forskellige gode ønsker fra borgerne ud fra bl.a. økonomiske og værdimæssige betragtninger – også en alvorlig øvelse i at se, hvordan vi bedst muligt når frem til de langsigtede og bæredygtige løsninger.

Mange nytårshilsner fra

Kirsten York Helms, byrådsmedlem for Det konservative Folkeparti

 

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2021