Nu får du en motorvej i baghaven

Der er meget stærke kræfter i gang for at få etableret den såkaldte Hærvejsmotorvej, som vil få sit forløb langs den jyske højderyg fra Hobro til Christiansfeld.

Vejen vil gå gennem meget værdifulde naturområder, som f.eks. Vejle Ådal, Nørreådalen ved Viborg og Skals ådal. Den vil sønderflænge stille hedeområder, gå gennem beskyttede natura 2000 områder og områder, som er levesteder for eksempelvis de fredede løgfrøer og løvfrøer. Den vil kort sagt være en massakre på noget af Jyllands mest værdifulde natur.

Og så er den ganske overflødig. Tilhængerne påstår, at den vil give økonomisk vækst, men flere trafikforskere hævder samstemmende, at det er der intet belæg for. F.eks har Hirtshals-området haft økonomisk tilbagegang efter, at motorvejen er kommet. Det samme gælder Lolland-Falster.

Senest har transportministeren da også måttet indrømme, at man ikke aner, om der er en sammenhæng mellem motorveje og økonomisk vækst – det er nemlig aldrig undersøgt!

En anden påstand, som bruges er, at E45 er ved at ”sande til” i trafik. Det er lige så forkert. Der er kun tæt trafik på enkelte strækninger et par timer morgen og eftermiddag. Og det vil være at skyde spurve med kanoner at løse det problem med en helt ny motorvej til små 20 milliarder. Man ser formodentlig heller ingen andre steder i verden, at to parallelle motorveje ligget så tæt på hinanden uden for storbyområder.

Men på grund af disse direkte forkerte påstande risikerer du at få dette motorvejsmonster lige gennem din baghave, og det er nok værd at huske på, når du snart skal sætte dit kryds.

Men hvor skal du så sætte det? Gå ind på www.haervejsmotorvej-nej.dk og find en kandidat, der er imod projektet, og stem så på ham eller hende. Der kan du også finde meget mere information om hærværksprojektet, og se om du bor lige i farezonen.

Henning B. Carlsen
Hærvejsgruppen

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019