Hver tredje vælger blev hjemme

Kl 20 sluttede valghandlingen både på de 10 afstemningsteder i Ikast-Brande Kommune og i resten af Danmarks 98 kommuner, og det første facit, der kan offentliggøres, er valgdeltagelsen.

I lang tid så den ud til at overstige valgdeltagelsen ved kommunal- og regionsrådsvalget i 2017, men sidst på eftermiddagen gik gassen af ballonen, og istedet for en fremgang endte det med en tilbagegang i valgdeltagelsen.

66,7 % af vælgerne - altså to tredjedele - har afgivet deres stemme, hvilket er markant færre end for fire år siden. Dengang stemte 72,54 % af kommunens borgere.

Med andre ord har hver tredje vælger - ca. 10.800 stemmeberettigede - i år undladt at afgive deres stemme.

Lavest har valgdeltagelsen været i Klovborg og Brande, hvor henholdsvis 62,4 og 62,9 % af vælgerne har stemt, mens listen toppes af Engesvang og Isenvad, hvor henholdsvis 73,8 og 73,6 % af vælgerne har afgivet deres stemme.

Den største tilbagegang i valgdeltagelsen står vælgerne i Nr. Snede for: I 2017 stemte 72,1 % af vælgerne i Nr. Snede Hallen; i år mødte kun 63,6 % af vælgerne op, en tilbagegang på 8,5 procentpoint.

Tættest på at opretholde status quo var man i Blåhøj, der endte med en stemmeprocent på 71,8. Det er blot 0,5 procentpoint lavere end ved valget i 2017.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul