Naja Nissen på kontrakt hos Herning-Ikast Håndbold

Naja Nissen Kristensen

18-årige Naja Nissen Kristensen fra Brande har netop underskrevet en 3-årig kontrakt med Herning-Ikast Håndbold, der 1. juli afløser FCM Håndbold.

Naja Nissen Kristensen er lillesøster til den tidligere FCM-fodboldspiller Rasmus Nissen Kristensen, der tidligere på året skiftede til hollandske Ajax Amsterdam.

Den hurtige venstrefløj, som trådte sine første håndboldsko i Brande HK, har været en del af det lokale talentmiljø i en årrække og bor til daglig på Sportstar College Ikast-Brande. Hun glæder sig over aftalen og ser FCM som det helt rigtige sted at fortsætte sin udvikling.

- Det er mega fedt at komme på kontrakt her. Jeg kom til klubben som u12-spiller og har jo altid set op til alle seniorspillerne, så det har været en kæmpe drøm i lang tid.

- Det er en stor klub med et fedt og meget seriøst setup, som ikke mange andre klubber kan matche. Derfor føler jeg, at det er her, jeg kan udvikle mig allerbedst, udtaler Naja Nissen Kristensen i forbindelse med kontraktunderskrivelsen.

I februar måned fik hun debut på ligaholdet i udekampen mod Ajax København, hvor hun kom på måltavlen. Også i udekampen mod Team Esbjerg blev fløjtalentet noteret for en scoring for midtjydernes A-hold. Alligevel ved hun godt, at der venter masser af hårdt arbejde forude, hvis drømmen om en fremtid som fast spiller på topniveau skal blive til virkelighed.

- Jeg har ikke været så meget med på liganiveau endnu. Der er ingen tvivl om, at træningerne er helt anderledes, og at der bliver gået meget hårdere til den, mens tempoet er væsentligt højere. Der er lidt færre chancer, og det lærer man sindssygt meget af. Jeg håber på, at det kan være med til at give mig en del erfaring og styrke mig på mine udviklingsområder, fortæller Naja Nissen og sætter ord på disse:

- Fysisk skal jeg helt sikkert lægge en masse på. De fysiske krav er helt anderledes høje, når man spiller på dette plan, sammenlignet med ungdomshåndbolden. Derudover skal jeg også finde en større stabilitet i mit spil, og jeg skal lægge på afslutningsmæssigt, fortæller den 18-årige brandit.

Også cheftræner Kristian Kristensen er begejstret for signingen:

- Naja er en spændende spiller, som er et produkt af hele det stærke talentsystem, der findes her i området. Hun har en stor fremtid foran sig og giver fremadrettet klubben rigtig gode forudsætninger på venstre fløj, siger FCM-cheftræneren, der kalder Naja ‘NK’ for en atypisk fløjspiller.

- Hun har en hurtighed og en frækhed i sit spil, som man ikke ser så meget på kanterne, og så har hun noget mand-til-mand-spil. Fløjspillere står jo efterhånden bare og kukkelurer i hjørnet, så på den måde er hun en anderledes type. Jeg ser frem til at følge hende i den udvikling, lyder det fra Kristian Kristensen.

Det er planen, at Naja Nissen Kristensen i første omgang skal udlejes til en endnu unavngiven ligaklub i det første år af sin aftale. Samtidig skal hun fortsat træne med i Ikast én gang om ugen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 24 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 25 jan.

  Fredagscafé - "Da Ansgar ramte Brande"

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Aktivitetsudvalget og Menighedsrådet

 • 25 jan.

  Fælleslæsning

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Bibliotek

 • 25 jan.

  Åbent hus - Se maskinparken

  Sted: Østerbro 7, Kibæk
  Arrangør: Kibæk Maskinstation

 • 25 jan.

  Idræt For Sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen