Millionudgift til pavilloner

I starten af juli er det fire år siden, pavillonerne blev leveret og monteret. Dengang var det planen, at de kun skulle blive stående i et års tid, men virkeligheden blev en anden (arkivfoto: Mikael Lund).

Sidst i januar 2017 blev det konstateret, at en hel fløj af Præstelundskolen var ramt af skimmelsvamp.

Skimmelsvampangrebet førte senere til beslutningen om at opføre en helt ny skole i Centerparken, Artium, som bliver taget i brug, når det nye skoleår starter til august, men i første omgang betød det, at Præstelundskolens overbygningselever måtte genhuses på forskellige lokationer rundt omkring i Brande.

8. årgang indtog eksempelvis Brande IF’s klubhus, mens Dalgasskolen i nogle måneder igen fik en 7. årgang, men i løbet af sommerferien blev der leveret et antal pavilloner, som blev monteret og stablet i to etager.

Siden har pavillonerne huset skolens overbygningselever, men med udgangen af juli er lejemålet opsagt, og pavillonerne vil blive fjernet.

Dermed kan regnestykket også så småt gøres op: Ekskl. udgifterne til nedtagningen har pavillonerne i løbet af de fire år kostet Ikast-Brande Kommune ca. 8 mio. kroner.

Det oplyser Ikast-Brande Kommunes direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov-Nielsen.

Helt nøjagtigt udgør kommunens udgifter til leje af pavillonerne 8.018.610 kr., med andre ord en årlig udgift på ca. 2 mio. kroner, som man med indvielsen af Artium nu slipper for.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020