Mange fra Brande i det nye byråd

Anne Ravn Bach

At Fælleslistens to mandater lander i Brande er næppe den store overraskelse, men navnet på den ene af de to er nok en overraskelse for mange. Også flere andre kandidater fra fra Brande og omegn opnåede valg til byrådet.

Henrik Kraglund besætter den ene af Fælleslistens pladser i byrådet, men den anden besættes af Lotte Stoltenborg fra Uhre, der overhalede listens to øvrige spidskandidater og nuværende byrådsmedlemmer, Hanne Pedersen og Morten Bak, indenom.

Hos Socialdemokratiet var der nyvalg til Anne Ravn Bach, mens Bo Sand Kristensen, der tidligere har siddet i byrådet for både Kristendemokraterne og Fællelisten, gør comeback i byrådspolitik, nu for Dansk Folkeparti.

Hos Venstre opnåede Lars Lyhne personlige stemmer nok til en plads i byrådet, og det samme gjorde Kirsten York Helms hos de Konservative.

Også de to tidligere Fællesliste-folk, Helle Mathiasen og Carl Jensen fra henholdsvis Ejstrupholm og Blåhøj opnåede genvalg, mens der ikke blev plads til en tredje partihopper, Erik Rene Pedersen. Heller ikke Venstres folketingskandidat, Henrik Christiansen fra Drantum, opnåede genvalg. Venstres vælgere sagde derudover tak for denne gang til Thomas Kristensen fra Ejstrupholm og Brian Bøge Christensen fra Ikast, der heller ikke opnåede genvalg.

Samme skæbne led de to socialdemokrater Celalettin Tanis og Yildiz Kibar, som begge måtte nøjes med en kort periode som suppleanter, og heller ikke byrådets tredje medlem med anden etnisk baggrund, Ismail Yalcin, fik stemmer nok til en ny byrådsperiode.

Ialt er 12 af de 23 medlemmer af byrådet i Ikast-Brande nye.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022