Mand reddet af automatisk brandmelder

Som oftest, når brandfolk landet over bliver tilkaldt af en automatisk brandmelder, er der tale om en blind alarm, men det var absolut ikke tilfældet i Brande fredag aften kort før kl. 20.

Da brandfolkene kort efter alarmeringen nåede frem til lejligheden på Skolestien 1, kunne de med det samme fornemme, at det lugtede brændt, men ikke som normalt af mad, der var brændt på, fortæller indsatsleder Henrik Dam Sørensen.

Og ganske rigtigt: I stedet fandt brandfolkene lejlighedens beboer siddende i en kørestol, ikke omspændt af flammer, men røgen sivede fra hans tøj på grund af en glødebrand, formentlig startet af en tabt glød fra en cigaret.

Brandfolkene fik hurtigt trukket mandens skjorte og t-shirt af og slukket gløderne, og en ambulance blev tilkaldt, så manden kunne blive kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning.

- Han har været rimelig heldig, konstaterer Henrik Dam Sørensen med tanke på, at manden var iført 3 trøjer, hvoraf den inderste ikke var brændt igennem, og at den yderste var en skovmandsskjorte, der slet, slet ikke er så let antændelig som en skjorte eller trøje af kunststof.

- Havde det været et privat hjem uden ABA (automatisk brand alarmering, red.) havde det nok fået en anden udgang, vurderer indsatslederen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020