Lokale brandmænd rullede slangen ud til olympisk medalje

Privatfoto

Ni brandmænd har dystet om at blive de hurtigste i disciplinen, slangeudlægning ved OL i brandmandskonkurrencer i Østrig – og det blev til medaljer til det sammentømrede danske hold.

Kathrine Jensen

Ni brandmænd fra Ikast-Brande Kommune er vendt hjem fra OL i brandmands-færdigheder. Det danske hold dystede mod 3500 andre deltagere om at blive de hurtigste i slangeudlægning i Østrig i uge 28.

- Op til OL trænede vi hver uge, fortæller Jesper Bjørnholt, der er deltidsbrandmand i Ikast på 20. år og som har været en del af holdet siden dets spæde start.

Bronzemedaljer

I grove træk handler slangeudlægning om, at man skal koble en sugeslange til en pumpe, hvorpå to angrebsslanger skal kobles på sugeslangen, så man til sidst står klar med to sprøjter. Dette skal gøres på tid, og holdet fra Ikast-Brande Kommune kunne tage fra Østrig med en bronzemedalje om halsen. Disciplinen blev løst på lidt over ét minut – 62,35 sekunder. Det hurtigste hold gjorde det på bare 28,16 sekunder.

- Vi er meget stolte over resultatet. Det beviser jo bare, at vi både kan samarbejde, når det for alvor gælder og så også i sådan en situation her, lyder det fra Jesper Bjørnholt.

Et nyt DM

Brandmanden fra Ikast har været med siden holdet startede for fire sæsoner siden, og man skal ikke fejlagtigt tro, at disciplinen er sjov og ballade.

- Det er temmelig seriøst det her, og ikke bare sådan noget "for sjov". Der har af samme årsag også været stor udskiftning på holdet – fordi det måske var hårdere og mere seriøst, end folk troede, da de gik ind til det. Men nu har vi fået skruet et rigtig godt hold sammen, og det tror jeg, kommer til at holde i mange år.

Træningen op til OL, og nu til næste års DM, foregår ved Falck stationen i Ikast. På et græsareal sprinter brandmændene rundt ugentligt for at finpudse deres strategi og evaluere på, om noget kan gøres bedre eller hurtigere. Holdet har en gennemsnitsalder på 35 år, men alder spiller ikke den store rolle – hvis bare hurtighed, fysik og samarbejdsevner sidder lige i skabet.

- Det næste vi stiler efter, er danmarksmesterskabet næste år, kommer det målrettet fra Jesper Bjørnholt.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul