Kun én 0. klasse på Præstelundskolen

Klaus Toft Høg

Efter sommerferien starter et nyt hold elever vanen tro i 0. klasse (det der tidligere blev kaldt for børnehaveklassen). På Præstelundskolen bliver der – så vidt vides for første gang nogensinde i skolens snart 65-årige historie – kun én 0. klasse.

Klassen kommer, som det ser ud lige nu, til at bestå af 29 elever og vil til gengæld for det høje elevtal få tilført ekstra ressourcer.

Udgangspunktet var, at man som tidligere år forsøgte at etablere 2 klasser. På den baggrund sagde Præstelundskolen tidligere på året ja til 4 elever fra Dalgasskolens skoledistrikt, der søgte om at komme på Præstelundskolen, men regnestykket gik alligevel ikke op i den sidste ende, forklarer skoleleder Klaus Toft Høg (bill.):

- Den ene elev viste sig at være en fejltilmelding – familien var simpelthen kommet til at klikke forkert ved tilmeldingen og ønskede i virkeligheden, at deres barn skal gå på Dalgasskolen, selv om de havde tilmeldt sig Præstelundskolen.

- Derudover var der flere elever, der langsomt ”sivede” fra vores liste, og for en måned siden kunne vi konstatere, at vi var nede på 29 elever.

- Med den ressourcetildeling, der er pr. elev, vil det i længden blive for dyrt og dermed for ”tyndt” med ressourcer til 2 klasser på 14-15 elever, uddyber Klaus Toft Høg.

Konklusionen blev derfor, at det vil give mere mening at have én klasse og i stedet sætte ekstra ressourcer på.

Kommer der på et senere tidspunkt flere elever på årgangen, vil det være mere optimalt at opdele klassen i to til den tid.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020