Koncert i Nørre Snede: Lyden af Japan

Ayumi Shimonoto er en kendt koto-spiller fra Japan. Hun spiller koto i Yamada-stilen, som høres sjældent udenfor Japan. Hun er uddannet på Kunstuniversitetet i Tokyo og har siden 1993 spillet utallige koncerter, hvor hun spiller både traditionel og nutidig musik både i Japan og i udlandet. Hun har indspillet flere CDer og kendt som en sanger. Når man spiller koto, er sangen en integreret del af musikken.

Koto er et japansk brætcither med 13 strenge. Man kan lynhurtigt ændre stemningen ved at flytte på de broer, man indsætter under strengene. Publikum vil helt sikkert kunne genkende lyden af Japan i de flydende, boblende lette toner, som koto’en producerer.

I denne koncert, Lyden af Japan, vil Ayumi Shimonoto blive akkompagneret af sin datter Yuka Sakura på koto og den lokale Kiku Day på bambusfløjten shakuhachi. Der er en lang traditionen for et repertoire for shakuhachi og koto. I Edo-perioden (1603-1868), hvor Japan lukkede omverdenen ude og der var fred i landet, blomstrede kulturen. En genre blev skabt i de store byer, hvor koto og lut’en shamisen og shakuhachi spiller sammen og hvor en af strengeinstrument-spillerne synger til.

Kiku Day var i mesterlære hos Okuda Atsuya i 11 år inden hun rejste tilbage til Danmark, hvor hun spiller koncerter og underviser i shakuhachi.

Koncerten vil bestå af solostykker for begge instrumenter og duetter og trioer. Der vil være traditionel musik fra Japan, såvel som ny musik og musik arrangeret af og skrevet af musikerne selv. Der vil blive forklaret om stykkerne og baggrunden for musikken undervejs.

Du kan opleve koncerten mandag d. 24. april på Solbakkevej 15 B, 8766 Nørre Snede.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul