Knas med morgenafgangene

OPDATERET: Af en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at morgentoget mod Herning torsdag afgik planmæssigt fra Brande 07.13. Oplysningen, som stammede fra Arrivas kommunikationschef, viste sig imidlertid ikke at være korrekt, og morgenafgangen fredag blev også aflyst. Her blev der dog indsat busser til erstatning, men det samlede facit for uge 3 er, at 5 ud af 5 morgenafgange af forskellige årsager er blevet aflyst. Brande Bladet har naturligvis forsøgt at få en supplerende kommentar vedrørende dette, men Arrivas kommunikationschef er endnu ikke vendt tilbage.

13. december kunne uddannelsessøgende og andre pendlere for første gang i et år igen tage morgentoget mod henholdsvis Vejle kl. 06.41 og mod Herning kl. 07.13.

De to ”myldretidsafgange” forsvandt ellers i forbindelse med en køreplanomlægning i december 2020, men blev efter politisk pres fra især flere borgerlige folketingspolitikere genindført til glæde for særligt de unge fra Brande, der går på en ungdomsuddannelse i Herning.

Med den normale timedrift har de skullet en halv time tidligere afsted (06.42), hvis de ikke ville komme for sent i skole, og ellers kunne de tage de busser, der som en midlertidig nødløsning blev indsat på strækningen som erstatning for de fjernede togafgange.

Derfor var glæden naturligt nok stor, da de to togafgange blev genindført, men siden nytår er der kommet skår i glæden. Ikke færre end fire gange i løbet af en uge (13.-19. januar) har myldretidsafgangen mod Herning været aflyst, og kun de to af gangene har Arriva, der betjener strækningen, sørget for alternativ transport til den rejsende i form af busser.

Aflysningerne torsdag d. 13. januar og onsdag d. 19. januar skyldtes ifølge Arrivas kommunikationschef, Thomas Fog-Petersen, materielforhold (typisk manglende togsæt). I de to tilfælde blev de rejsende henvist til den efterfølgende afgang en halv time senere.

Sygdom og sporfejl

Mandag d. 17. januar skyldtes aflysningen personaleforhold (typisk en sygemeldt lokofører). Aflysningen blev ifølge Arriva kommunikeret ud søndag aften, og her blev der indsat en bus som alternativ.

Det samme gjorde der tirsdag d. 18. januar, hvor aflysningen skyldtes en fejl på sporet. Denne type fejl er Banedanmarks ansvar at få udbedret, og det må de have fået klaret ret hurtigt, konstaterer Thomas Fog-Petersen – i hvert fald var det kun den ene afgang, der måtte aflyses i tirsdags.

- Det er beklageligt, at vi er nødt til at aflyse togafgange, særligt dem i myldretiden hvor det berører endnu flere passagerer. Det er ikke altid muligt at få indsat en bus, der kan få passagererne hurtigere frem, og i de tilfælde er vi nødsaget til at henvise til næste afgang. Det er selvfølgelig frustrerende for passagererne at skulle vente – det kan vi sagtens forstå, lyder svaret fra Arrivas kommunikationschef, der ikke forventer, at aflysningerne fortsætter - særligt fordi der ikke er sammenhæng mellem fejlene. Men nogen egentlig garanti tør han ikke give.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022