Kæmpe bunddrama i Arnborg

Brande IF's andethold i serie 3 var Kr. Himmelfartsdag kørt de 12 kilometer nordpå til Arnborg for at være halvpart i et ægte bund- og lokalopgør mod Kølkær/Fasterholt/Arnborg, for nemheds skyld forkortet KFA.

Et af de to hold kommer efter al sandsynlighed til at følge Herning KFUM ned i serie 4, og selvom to mandskaber havde spillet deres første indbyrdes møde uafgjort 2-2, var det KFA, der før kampen lå over nedrykningsstregen to point foran Brande, som forud for lokalopgøret havde tabt de seneste 5 kampe i træk.

Inden der var spillet et halvt minut lå bolden i gæsternes netmasker bag Daniel Søgaard, sendt derind af Jonas Løvbjerg, der profiterede af et boldtab hos Martin Lorensen i Brandes højreside, en situation der gentog sig et minut senere, men denne gang sparkede André Frederiksen forbi.

Et KFA-hjørnespark efter fem minutter endte med, at bolden ramte overliggeren, og umiddelbart efter appellerede hjemmeholdet så voldsomt for straffespark, at det udløste et gult kort.

Da værterne samtidig var tvunget til at foretage deres første udskiftning p.g.a. en skade, fik gæsterne fodfæste i kampen, og efter 18 minutter var der for alvor drama: KFA's Benedick Jensen sparkede i to omgange ud efter Brandes Andreas Friis, hvilket dommeren helt korrekt takserede til direkte rødt kort.

Trods undertallet gjorde André Frederiksen det to minutter senere til 2-0 til KFA efter et-to-spil med Jonas Løvbjerg, en stilling der holdt til pausen.

Fem minutter ind i 2. halvleg blev KFA så reduceret til 9 spillere. Denne gang var det Jacob Hansen, der brokkede sig til først et gult og så et rødt kort, da dommeren undlod at dømme frispark til hans holdkammerat Morten Lauridsen, som blev fældet af Brandes indskiftede Mikkel Oksbjerge.

Trods to mand i overtal resten af 2. halvleg var der spillet to minutter af tillægstiden, før det lykkedes gæsterne at passere kampens helt store oplevelse, KFA's bundsolide 54-årige veteranmålmand, Kim Schou, som med utallige sikre indgreb var med til at fastholde føringen.

Nikolaj Laursen headede Jesper Morsings lange aflevering i mål helt ude ved den ene stolpe, men mere blev det ikke til, og istedet var KFA til slut som flere gange tidligere i halvlegen ved at slippe fri af gæsternes defensiv.

Facit blev en sejr på 2-1 til KFA, som med de tre point tog et syvmileskridt væk fra nedrykningspladserne, mens Brande så småt kan begynde at indstille sig på en returbillet til serie 4.