Ingen seniorfodbold eller -håndbold fra mandag

Når slutfløjtet har lydt for de sidste håndbold- og fodboldkampe søndag, er det slut med turneringskampe for seniorer indenfor begge idrætsgrene foreløbig.

Kun godt en uge efter genoptagelsen af den i forvejen corona-udsatte turnering kan seniorhåndboldholdene fra 2. division og nedefter derfor se frem til yderligere fire ugers turneringspause, som foreløbig strækker sig frem til og med søndag d. 22. november. Til gengæld kan ungdomsholdene (op til U19) fortsætte uændret.

- Jeg er ked af, at vores voksenmedlemmer igen skal undvære at spille håndboldkampe, da det er en vigtig del af sporten. Samtidig er jeg glad for, at vi trods alt kan fastholde aktivitet på halgulvet for vores børn og unge. Det er helt essentielt for deres sundhed – både mentalt og fysisk – at de får lov at komme ud og dyrke deres fritidsaktiviteter, siger Morten Stig Christensen, der er direktør for Dansk Håndbold Forbund (DHF).

For fodboldspillerne er situationen omtrent den samme, dog med den forskel, at turneringen formentlig ikke bliver genoptaget, da der for de fleste seniorholds vedkommende blot resterer en enkelt spillerunde, når weekendens kampe er afviklet. Hvad det kommer til at betyde for op- og nedrykning, er endnu ikke afklaret.

- Det her er et hårdt slag for seniorfodbolden, men vi glæder os over, at børnene og de unge kan fortsætte som nu. De over 126.000 frivillige i dansk fodbold har om nogen udvist ansvarlighed og har hele tiden håndteret situationen efter retningslinjerne. Det har vi fuld tiltro til, at de fortsat kan, og vi glæder os over, at det også resten af året er muligt for dem under 21 år at spille, som de har gjort hidtil i efteråret, udtaler Bent Clausen, der er formand for DBU’s Breddekomite og næstformand i DBU: Han er dermed helt på linje med formand for DBU Bredde, Lars Albæk, som udtaler:

- Det er naturligvis enormt glædeligt, at børnene og de unge fortsat kan spille, som de har kunnet hele efteråret. Men de nye restriktioner er nedslående for seniorfodbolden. I lokalunionerne ser vi naturligvis på, hvordan vi kan arbejde videre inden for rammerne af de nye restriktioner, så vi fortsat også kan holde gang i fællesskabet omkring seniorfodbolden.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020