Indskiftning gav bonus

Mads Lindstrøm

Brande IF's andethold er tilbage i serie 3 efter halvandet års fravær. Det blev en kendsgerning, da holdet fredag aften besejrede Billund med 2-1.

Billund var forud for fredagens opgør på kunstgræsbanen på Brande Stadion det eneste hold, som i sæsonens løb havde formået at tage point fra Brande, som i starten af september måtte se sig besejret med 3-1 på Billund Stadion, og gæsterne voldte da også de zebrastribede branditter en del besvær, især i 1. halvleg.

Der skulle dog et regulært drop af Brandes målmand, Daniel Søgaard, til, før Billund kunne bringe sig i spidsen i det 32. minut efter et hjørnespark, som ikke blev clearet, og gæsternes føring holdt til pausen.

Brandes trænerduo, Kasper Langelund og Marco Jørgensen, benyttede pausen til at skifte Mads Lindstrøm og Magnus Schweitz ind i stedet for Mirko Lund og Christian Gasbjerg, og især førstnævnte fik omgående sat sit aftryk på opgøret.

Efter 3 minutter bragede han et hjørnespark fra Michael Andersen i nettet tæt under mål, og 3 minutter senere gentog han bedriften, da han ved forreste stolpe headede endnu et hjørnespark fra Michael Andersen i kassen til 2-1.

Efter et kvarters spil fik Daniel Søgård gjort skaden fra 1. halvleg god igen med en stor redning, da en Billund-angriber slap alene igennem, og hjemmeholdet kunne ånde lettet op, da en anden Billund-spiller sendte riposten på undersiden af overliggeren, hvorfra bolden sprang i spil igen.

Trods flere muligheder til begge hold blev der ikke scoret yderligere i kampen, så da dommeren fløjtede opgøret af, kunne Brande-spillerne juble over, at oprykningen til serie 3 var en realitet.

Læs hele reportagen fra kampen i Brande Bladet onsdag.