I kamp mod overmagten

Mandag formiddag skulle Præstelundskolen forsøge at spille sig blandt de sidste seks jyske hold i Ekstrabladets skolefodboldturnering.

Modstanderen på kunstgræsbanen på Brande Stadion var Vitaskolen fra Esbjerg, som i holdets forudgående fire kampe på vejen til semifinalen i Region Syd havde scoret 57 mål og kun lukket et enkelt ind. Det stod da også klart fra kampens start, at spillet fortrinsvis ville komme til at foregå på esbjergensernes præmisser og på hjemmeholdets banehalvdel, mens Præstelundskolen skulle leve på kontramuligheder. En sådan opstod allerede efter få minutter, da Jonas Munkholm fik bolden efter et kiks i Vitaskolens ikke 100 % dirkefri forsvar, men den hurtige kantspillers afslutning fra kanten af feltet savnede saft og kraft.

I den anden ende sørgede især Kasper Pedersen og Rasmus Skovbjerg for, at målmand Lukas Arvad ikke for alvor blev sat på prøve, og med undtagelse af et hjørnespark efter et kvarter, der endte i klumpspil i hjemmeholdets straffesparksfelt, kom Vitaskolen ikke frem til det helt store.

Det ændrede sig, da dommeren små fem minutter før pausen præsenterede Kasper Pedersen for et gult kort, da han efter en nærkamp slog ud efter en modspiller. Frisparket blev sendt ind i hovedet på en Esbjerg-angriber, og så stod det 0-1.

Det blev også 0-2 på et fladt skud inden pausen, og straks fra 2. halvlegs start måtte hjemmeholdets bedste, Lukas Arvad, diske op med en af mange flotte redninger, da en Esbjerg-spiller afsluttede fra tæt hold.

Otte minutter ind i 2. halvleg var det så gæsternes tur til at spille i undertal, da en af Vitaskolens spillere så gult for en alt for hård tackling, men mindre end et minut senere afgjorde udeholdet kampen. Scoringen til 0-3 faldt på et straffespark, da en Esbjerg-spiller efter dommerens vurdering blev revet omkuld i feltet – udefra lignede det nu mest film.

I kampens sidste kvarter var Vitaskolens spillere tre gange alene igennem med Lukas Arvad, som alle tre gange trak det længste strå mand mod mand. Han kunne til gengæld ikke stille meget op, da en af hans holdkammerater lavede selvmål efter et knivskarpt fladt indlæg fra højre forsvarsside, og så stod det 0-4.

I dommerens tillægstid gik det for alvor stærkt. Først var der endnu et gult kort til Vitaskolen, som ikke desto mindre bragte sig foran 5-0 kort efter, inden Philip Hansen i kampens absolut sidste sekunder opfangede bolden, rundede gæsternes keeper og trillede den i det tomme mål til slutresultatet 1-5.

Dermed sluttede eventyret for Præstelundskolen, men de kan dog trøste sig med, at skolen aldrig tidligere er nået så langt i turneringen – og at de langt henad vejen formåede at give en markant stærkere modstander kvalificeret modstand.