Hvor er det trist

Peder Fenger

Af Peder Fenger, byråds- og regionsrådskandidat, Dansk Folkeparti Ikast-Brande

Der har i Ikast-Brande den sidste tid været megen snak om folkeskolen og folkeskolereformen, og især hvordan man mener den skulle forvaltes i Ikast-Brande. Der har fra politisk side været uenighed om hvorvidt man skulle give en generel dispensation omkring skoledagens længde og i stedet styrke undervisningen på anden vis.

Fra min side har det været trist at opleve, at når næsten samtlige folkeskoler (10 ud af 11) har søgt om dispensation, at man så ikke lytter og agerer efter de ønsker. Fagpersonalet på de 10 folkeskoler er som (for mig) de klogeste, blevet nedgjort og afvist og må i dag stå undrende overfor måden, de er blevet behandlet på.

Man har ikke engang ønsket en dialogrunde hvor argumenterne kunne stå overfor hinanden.

Det er trist og efterhånden på mange måder kendetegnende for vores forhold til de folkevalgte. Mange mener, at vores landspolitikere mangler at komme ud i marken og føle virkeligheden. Komme ud hvor tingene ikke bare er noget som ser godt ud på papir, men hvor man så også kan se om virkeligheden står mål med de flotte forhandlinger og aftaler der er foregået/lavet bag lukkede døre.

Og nu er det altså også kommet ind i lokalpolitik. At dele af det politiske miljø mener, at de alene ved hvad der er bedst. At selvom over 90 procent af folkeskolerne i Ikast-Brande Kommune havde et ønske om at prøve noget andet, så var deres faglige og professionelle kompetencer altså ikke noget værd.

Jeg har den holdning at politikere og borgere skal være i tæt dialog med hinanden og at politikernes argumenter for ikke at følge et ønske fra fagpersonale og forældre skal være så solide at det ikke kan slå revner. Det mener jeg ikke man kan sige i denne sag. Tværtimod så har dele at byrådet på ingen måde kommet med argumenter der støtter en general afvisning af det ønskede.

Fremtiden i vores kommune skal skabes af de folkevalgte, de fagprofessionelle og borgerne sammen. Man skal vise hinanden respekt. Kommunikationen skal gå begge veje og man skal som politiker tør vise tillid til, at der er nogle der har faglig viden og erfaring som ikke alle politikere har. Og så sige: Vis jeres kompetencer og lad os så evaluerer på resultaterne indenfor en given tid.

Borgerne i Ikast-Brande kommune kan være sikker på, at det er den indgangsvinkel jeg ligger for dagen som politiker for hele Ikast-Brande. Jeg stoler på kommunens fagpersonale og specielt omkring denne sag på skoleledere, lærere og pædagoger. Og jeg har selv oplevet det store frivillige arbejde og engagement som ligges for dagen af forældrebestyrelser over hele kommunen.

Jeg har ikke noget imod at lade de professionelle få muligheden for at vise at de er de dygtigste. Jeg har ikke noget imod at stå bagerst og observerer og iagttage opmærksomt. For ved at stå bagerst kan jeg kigge fremad og overskue alt hvad der sker foran mig. Og her kan jeg så sammen med andre se og agerer efter hvad der er bedste politisk. Til gavn og glæde for alle i hele Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020