Hallå. Nogen af os vil gerne kunne leve på denne planet!

Daniel Buur Christensen

Af Daniel Buur Christensen, formand for DSU Herning, Ikast-Brande

I sagen om opsætning af vindmøller langs motorvejen mellem Brande og Give viser demokratiets bagside sig - Nemlig ”Aldrig i min baghave”-princippet.

Verden står i dag over for en historisk farlig klimakrise, som vi kun kan afværge, hvis vi ønsker det. Der er et massivt behov for, at vi får etableret bæredygtige energikilder, så vi kan sikre fremtiden for de kommende generationer. Det er altså vores valg i dag, der kommer til at afgøre fremtiden for min generation og vores kommende valg.

Det ærgrer mig derfor som klimaforkæmper, at så mange borgere i Brande og omegn stiller sig kritisk over for opsætningen af vindmøller langs motorvejen, blot fordi det kommer til at ligge i deres baghave. Selvfølgelig er det træls, at vindmøllerne bliver placeret netop der, men det havde også været træls, hvis de blev placeret i den anden ende af byen. Forskellen er bare, at så var det naboen, og ikke en selv, som kunne se dem - Men det må naboen jo tage sig af, ikke sandt? Virkeligheden er bare den, at hvis vi ikke handler nu, så ender vi med at ødelægge planeten, som vi bor på, for alle. Vi har kun en planet A - ikke en planet B!

Og ja, Ikast-Brande kommune og Vejle kommuner kan selvfølgelig ikke ene mand afværge klimakrisen, men vi kan da sikre, at netop vores kommuner var en del af dem, som afværgede den.

Jeg kan dog kun glædes over, at vi i Ikast-Brande kommune i det mindste har to partier, som ikke prøver at vinde folkestemningen i Brande ved at ofre klima-kampen for stemmer til kommunalvalget, nemlig Socialdemokratiet og Venstre. Fælleslistens med-lemmer Helle Mathiasen og Carl Jensen har jo allerede meldt ud, at de henholdsvis stemmer og stemte nej til opsætningen af vindmøller, ligesom Dansk Folkeparti har gjort det. Populisme af værste skuffe…

I sidste ende vil det dog være flertallet, der bestemmer, sådan fungerer demokratiet jo, men bare fordi flertallet bestemmer noget, betyder det jo ikke, at det er rigtigt. Jeg vil stadig kæmpe for en grøn bæredygtig omstilling, idet noget bare er større, end hvad der står i ens baghave - og klimakrisen er en af dem!

Vi skal selvfølgelig lytte til borgerne, som bliver ramt, men mit budskab er, tænk nu på andre end jer selv. Min generation bliver de første til at mærke konsekvenserne af klimaforandringerne. Vi vil se tilbage på jer, og vi vil dømme jer for jeres beslutninger, eller nok nærmere jeres manglende beslutninger. Det er os - jeres børn - som det kommer til at gå ud over, så husk os nu, tak!

Kommentarer

Kære Daniel Buur Christensen.Jeg synes at det er barske ord, at kalde beskyttelse af eget liv og ejendom, for demokratiets bagside. For det er nemlig dét, det er. Der findes ingen beviser for, at lavfrekvent støj ikke ødelægger folks og dyrs helbred. Tværtimod har rigtig mange mennesker stået frem, og fortalt om deres helbredsproblemer, efter at være blevet nabo til en eller flere kæmpevindmøller. Der findes så mange andre kloge metoder til at begrænse Co2 udslip. Plant et træ !! - Hvis hele jorden befolkning plantede et træ i morgen, ville det have langt større effekt, end de sølle få procent som el fra vindmøller, nogensinde vil komme til at begrænse udslippet af Co2 til atmosfæren. Det er så nemt at klandre andre, men du ved vel godt at når man peger på andre, er der lige et par fingre der peger tilbage på én selv. Tænk lige hvor meget sult, fattigdom og nød, vi kunne forhindre med de milliarder, den danske stat har valgt at smide i dette håbløse projekt. Jeg vil ikke have dårlig samvittighed, og derfor vil jeg råde jer politikere, til at omlægge al den vindmøllestøtte til forskning. Selvfølgelig findes der smartere løsninger lige om hjørnet. Løsninger som ikke kræver at mennesker agerer "forsøgskaniner", for det her skal ikke "blive over mit lig" - Jeg synes det er en høj pris, du beder om!

Hvor er det dejligt ungdommen byder ind her.
Undskyld unge mand. Du er i starten af dit liv, Og der er desværre så meget du ikke ved noget om! Det skal du nok finde ud af når du bliver ældre. Men helt ærligt - du ved jo ikke hvad det her handler om. Du har kun fokuseret på "grøn energi". Og den er vi slet ikke uenige om, for det gør jeg også. MEN...hvis du nu virkelig vil blande dig i politik, så synes jeg du skal sætte dig ind i hele sagen: For så vil du få en øjenåbner. Her handler det ikke om grøn energi, men derimod om kammerat aftaler, forgyldning af en mand uden for kommunen, malkning af statens støttekroner, som vi alle har betalt skat til, mangel på demokrati, og og borgerrettigheder der ikke findes! Så hvis du ønsker en planet der er på denne måde, så forstår jeg dit læserbrev. Men hvis du vil se virkeligeheden som den er, så ring eller skriv til mig, så ses vi i virkelighedens verden. :-)
Mvh Lene Fanel

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul