Fra syv til fem

Anne Ravn Bach

Anne Ravn Bachs farvel til kommunalpolitik betyder sammen med et skuffende valg til Kirsten Hoffmann, at der efter nytår ikke længere er nogen socialdemokrater fra den sydlige del af kommunen i byrådet overhovedet.

Ved det seneste kommunalvalg i 2017 blev Brande-området usædvanlig godt repræsenteret i byrådet. Hele syv kandidater fra den del af kommunen, der indtil 1. januar 2007 udgjorde Brande Kommune, blev valgt ind, og faktisk havde Brande - som den eneste by i kommunen - byrådsmedlemmer i alle fem partier/lister.

Sådan er det ikke længere: Anne Ravn Bachs farvel til politik betyder sammen med et skuffende personligt stemmetal til Kirsten Hoffmann fra Gludsted, at hele Socialdemokratiets byrådsgruppe fremover består af politikere fra den nordlige del af kommunen: 4 fra Ikast, en fra Engesvang og en fra Bording.

Hos Venstre, hvor der var genvalg til seks af de syv byrådspolitikere, der genopstillede, bevarede Lars Lyhne sin plads i byrådet, men han har ikke længere selskab i byrådsgruppen af Carl Jensen fra Blåhøj, som ikke genopstillede.

Hos Fælleslisten, som udelukkende havde opstillet kandidater fra Brande-området, var der geografisk set status quo. Her afløser Rune Lyager Henrik Kraglund, mens listens borgmesterkandidat, Lotte Stoltenborg, beholdt sin plads i byrådet.

Dansk Folkepartis Bo Sand Kristensen blev overhalet indenom af partifællen Mikael Würtz, som stik imod tendensen i resten af kommunen sikrede sit parti et kanonvalg i Engesvang, hvor han opnåede 20 % af stemmerne, altså hver femte afgivne stemme.

Hos de konservative var der til gengæld nyvalg til Handelsbankens filialdirektør i Brande, Henrik Overgaard, som dermed gør Kirsten York Helms selskab i byrådssalen efter nytår.

Samlet set betyder det, at der fra 1. januar sidder 5 politikere fra Brande i byrådet, to mindre end nu.

Heller ikke den sydøstlige del af kommunen blev specielt godt repræsenteret i det nye byråd, men i Ejstrupholm kan man dog glæde sig over at have fået hele tre kandidater fra byen valgt ind: Venstres Helle Mathiassen blev genvalgt, mens der var nyvalg til de konservatives Annette Øgaard og Nye Borgerliges Bruno Ostenfeldt Jensen. Resten af gl. Nr. Snede kommune er til gengæld overhovedet ikke repræsenteret i byrådet.

De resterende 15 pladser i byrådet besættes af politikere fra den nordlige del af kommunen, flest naturligt nok fra kommunens største by, Ikast.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022