Forrygende optakt til årets Brande Marked

Sjældent – om nogensinde – har der været så mange mennesker samlet i Brande midtby på en ganske almindelig hverdagsaften. Nu var det i sandhedens interesse heller ikke en helt almindelig torsdag aften, men optakten til årets Brande Marked, som var begunstiget af det fantastiske vejr.

Solen havde også lokket flere hundrede specialbiler og motorcykler til, og de fyldte det meste af den afspærrede Storegade samt tilstødende sidegader. Også en halv snes Slow Riders fra Sdr. Omme lagde vejen forbi med deres knallerter, som var en skønsom blanding af Puch’er med og uden gear, en Kreidler og ikke mindst perlen, en 50 ccm Yamaha – med sidevogn!

De mange spektakulære køretøjer, der spændte lige fra veteranbiler fra 30’erne over amerikanerflydere fra 50’erne og hverdagsbiler fra 70’erne til potente fartmaskiner fra dette årtusinde, satte dommerkomiteen, der skulle udvælge det flotteste, på noget af en opgave.

For hvordan sammenligner man en Austin 7 fra 1935 med 14 hestekræfter og håndsving med en Dodge Viper med en 8 liters lastbilmotor eller en Chevrolet Bel Air fra slutningen af 50’erne med en Saab 96 fra 1971? Efter en times dæksparkeri og votering kom panelet, som udover denne signatur bestod af den lokale sherif, byrådsmedlem Lars Lyhne og Jan Lorenzen, BMC Leasing, frem til, at pokalen skulle gå til Johannes Ferdinand fra Ikast og hans Opel Olympia ’60 på originale gule plader, der oprindeligt tilhørte hans fars vognmandsforretning i Skarrild. Ifølge dommernes vurdering var det den bil, der samlet set fremstod mest original og autentisk. Her var ”gennemrestaureret” ikke et for stort ord at bruge, og som en anden ejer af en klassisk Opel sagde: ”Den er faktisk flottere end ny”.

Fra scenen på Torvet underholdt Country Bjarke de mange hundrede mennesker, der havde ladet sig lokke af kombinationen af flotte biler og det dejlige vejr. I eftermiddag fortsætter årets Brande Marked med børneoptoget.

Se flere billeder i galleriet her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019