Folkekoret fik rumænsk besøg

En skønsom blanding af kormedlemmer, soroptimister og rumænske gæster var lørdag samlet foran Brande Kirke. Forinden havde Arne Holst-Larsen vist de rumænske gæster rundt i Brande, hvor der jo netop denne dag var fuld gang i byen i anledning af det årlige marked.

I lørdags havde Brande Folkekor rumænsk besøg. Besøget fandt sted i anledning af, at koret sidst i juli drager på en koncerttur til Rumænien. Her skal koret i løbet af 10 dage give fire koncerter med mulighed for at tilføje et par improviserede undervejs, bl.a. i en 12 grader ”varm” saltmine.

Praktisk arrangør af turen er den rumænskfødte pianist Angela Marinescu, som er lærer på Holstebro Musikskole. Sammen med korleder Irma Andersen har hun tilrettelagt turen, der bl.a. bringer koret til Brasov, hvor den lokale kirke har fået tilnavnet ”Den sorte kirke” efter en stor brand i 1689, der sodede murene til.

De fem rumænere, som besøgte Brande i lørdags, kommer netop fra Brasov, hvor de er en del af den lokale soroptimistforening, som har sendt en delegation på 15 til Danmark i anledning af, at Århus jo er europæisk kulturhovedstad i år – og da flere af korsangerne også er soroptimister, var det nærliggende at etablere kontakten.

Udover koncerten i Brasov skal koret fra Brande med-virke ved åbningen af middelalderfestivalen i Sighisoara, i Ploiesti og i Nucsoara, så de 21 korsangere, der skal med på turen, er fortsat med korprøverne, efter de øvrige sangere gik på sommerferie i forlængelse af to optrædener og sommerturen til Skarrildhus Grundlovsdag. En kort sommerferie har Irma Andersen dog bevilget sig selv og sine sangere, inden kursen sættes mod Rumænien 21. juli.

Torsdag aften kan man høre Brande Folkekor fremføre nogle af de sange, der er på repertoiret på turen til Rumænien. Det sker ved en præsentationskoncert i Uhre Kirke kl. 19.30 (se omtalen i sidste uges udgave af Brande Bladet). Der er fri adgang ved koncerten.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul