Første spadestik til biogasanlæg

Kort før middag blev første spadestik taget til et nyt biogasanlæg på Grarupvej. Anlægget skal være klar til at producere biogas om ca. 10 måneder og ejes i fællesskab af Axel Månsson og selskabet Nature Energy.

Anlægget har været længe undervejs, og mange naboer har protesteret undervejs i forløbet. Både borgmester Carsten Kissmeyer (V) og Landbrugsrådets sidste præsident, Peter Gæmelke, der nu er bestyrelsesformand for Nature Energy Biogas, berørte da også begge de lugtgener, der har udgjort en del af bekymringen.

- Jeg håber det bliver til glæde for alle, sagde Carsten Kissmeyer således efter at have udtrykt sit håb om, at anlæggets placering vil blive til glæde for både biogasanlægget og naboerne, og Peter Gæmelke adresserede også frygten for lugtgener, da han fastslog:

- Et biogasanlæg skal ikke genere sine omgivelser!

Derefter tog han og Axel Månsson i fællesskab det første (og de næste) spadestik til biogasanlægget, hvorefter de mange fremmødte blev budt på græskarsuppe, øl og vand - alt sammen naturligvis ligeså økologisk som biogasanlægget.

Læs mere om det kommende biogasanlæg i denne uges udgave af Focus Ikast-Brande og om spadestikket i næste uge.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020