Et velfærdsforlig med tydelige DF-aftryk

De 3 byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er meget tilfredse med det netop indgåede budgetforlig. De glæder sig alle over at være en del af et velfærdsforlig der indeholder både tydelige DF-aftryk og lokale mærkesager.

Gruppeformand for Dansk Folkeparti, 1. viceborgmester Simon Vanggaard udtaler:

- Vi har indgået et historisk stærkt budgetforlig. Det er første gang i min tid i politik, at vi reelt har haft muligheden for et velfærdsløft i Ikast-Brande kommune, og det er både tilfredsstillende og tiltrængt efter mange år med nødvendige nedskæringer. Det har været særligt vigtigt for os at investere i ældreområdet, og give bedre mulighed for at løfte inklusionsopgaven i skoler og dagtilbud. Det er der brug for, og det er lykkedes. Vi giver også et tiltrængt løft i serviceniveauet på det grønne område og investerer et trecifret millionbeløb i anlæg, der kommer hele kommunen til gode.

Forligspartierne Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Fælleslisten har indgået et forlig, der samlet set øger kommunens velfærdsforbrug med ca. 30 millioner kroner. Selvom Simon Vanggaard er tilfreds med forliget, er han dog forsigtig, når han skal spå om økonomien de kommende år.

- Vi står og ser ind i den største økonomiske krise siden anden verdenskrig, og det bekymrer mig. Vores ansvarlige medarbejdere, den økonomiske politik, en ny udligningsreform og en ekstraordinær god indtægt fra selskabsskatten har givet os muligheden for at øge udgifterne i år. Men vi går en usikker fremtid i møde pga. Covid-19, og derfor er det meget ansvarligt at vi i forligskredsen ikke har skruet op for alle hanerne på samme tid. Vi skal føre en balanceret økonomisk politik, der gør at vi kan løfte os langsomt men sikkert hen over de kommende år. Jeg vil desuden gerne takke både mine partifæller Trine Meldgaard og Bo Sand Kristensen samt forligspartierne for et rigtig godt samarbejde.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020