Et helt døgn med computerspil

I starten af oktober afholdt Ikast-Brande eSport bootcamp på Præstelundskolen over en hel weekend. Nu er man gået i samarbejde med Brande Bibliotek for at udbrede kendskabet til eSport (foto: Tomas B. Madsen).

Er du vild med computerspil, eller vil du gerne lære at spille, så får du nu en god chance for at fordybe dig. Ikast-Brande eSport (IBES) og Brande Bibliotek har sammen lavet et døgns LAN-party.

eSport er en betegnelse, der refererer til udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. Aktiviteten finder sted via internettet eller over LAN (Local Area Network, lokalt netværk, red.). eSport er i såvel Danmark som på verdensplan inde i en eksplosiv udvikling, og der findes adskillige hjemmesider, der har til formål at bringe nyheder om eSport og samtidig fungerer som sociale fora for udøvere af sporten.

Et LAN-party er et event, hvor deltagerne medbringer deres egne computere, som kobles sammen i et fælles netværk, hovedsagligt for at spille turneringer i et multiplayer spil (flere kan spille sammen mod hinanden) både lokalt og online. Ofte foregår et sådant event over et til flere døgn i store haller.

Ved dette event spilles der følgende spil: Counter-Strike: Global Offensive, Minecraft og League of Legends (LoL) Murder Bridge. Det er kun disse 3, der gives coaching i. Deltagerne skal på forhånd have installeret spillet/spillene på deres bærbare eller stationære computer. Der vil blive lavet turnering i de spil med tilstrækkeligt mange deltagere, men for at sikre at der kan spilles turnering, skal alle som minimum have installeret League of Legends 2v2 Murder Bridge, også selvom man vil spille og coaches i et af de andre spil.

Eventet starter fredag den 29. januar med et oplæg fra IBES, der fortæller om eSport generelt, sig selv og alt det gode, der faktisk følger med eSport som interesse. Alle er velkomne til foredraget og spisning, men spisningen kræver billet. Derefter skal der spilles!

Læs mere om arrangementet i Focus Ikast-Brande onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis