Ejerkommunerne må til lommerne – igen

Forleden offentliggjorde branchemagasinet Check In passagertallene for Midtjyllands Lufthavn, og de viser for andet år i træk tilbagegang.

Efter en flot fremgang på 20 procent i 2016 er passagertallet i lufthavnen i Karup i 2018 faldet til 134.000, ikke meget højere end niveauet i 2014-2015, hvor ca. 130.000 passagerer på årsbasis fløj til eller fra lufthavnen.

Dermed er der stadig ikke udsigt til økonomisk balance i driften af lufthavnen, som i løbet af de seneste seks år har kostet de ni ejerkommuner i omegnen af 30 millioner kroner i kapitalindskud.

Ikast-Brande Kommune har en ejerandel på knap 10 procent af lufthavnen og hæfter derfor for en tilsvarende andel af de årligt tilbagevendende kapitalindskud.

I september 2017 godkendte et flertal i det daværende byråd en anmodning om at vedgå kommunens andel af et samlet kapitalindskud på 6 millioner kroner i 2018, men afviste ved samme lejlighed at stille garanti for 2019.

Den beslutning blev omgjort i april sidste år, hvor et flertal på borgmester Ib Lauritsens indstilling godkendte anden halvdel af anmodningen fra lufthavnens bestyrelse. I praksis betyder det, at Ikast-Brande, når lufthavnen beder om det, skal udbetale yderligere 559.200 kr.

Læs de lokale byrådsmedlemmers reaktion på udviklingen i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Kommentarer

Herligt...så er det godt vi har et par bus ruter vi kan spare på.
Den fattige kan gå og direktøren kan flyve, med venlig hilsen Ikast-Brande kommune.

Midtjyllands Lufthavn ( Karup Lufthavn ) igen igen. Passagertaller falder og falder. Underskudet forsætter har på seks år kostet ejerne 30 mill nemlig de  ni kommuner  ( BORGER KRONER SKATTEKRONER ). Desværre mener  flere byrådspolitikerne at man flyver fra Karup og til Kastrup og så videre. Til orientering er Billund Lufthavn  i dag en stor international lufthavn hvor mange forretningsfolk flyver direkte ud i Verden.  Mener helt klart at disse byrådspolitikere bør have så meget respekt for borgernes skattekroner at man omgående bør lukke og slukke Karup Lufthavn

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen