Ejerkommunerne må til lommerne – igen

Forleden offentliggjorde branchemagasinet Check In passagertallene for Midtjyllands Lufthavn, og de viser for andet år i træk tilbagegang.

Efter en flot fremgang på 20 procent i 2016 er passagertallet i lufthavnen i Karup i 2018 faldet til 134.000, ikke meget højere end niveauet i 2014-2015, hvor ca. 130.000 passagerer på årsbasis fløj til eller fra lufthavnen.

Dermed er der stadig ikke udsigt til økonomisk balance i driften af lufthavnen, som i løbet af de seneste seks år har kostet de ni ejerkommuner i omegnen af 30 millioner kroner i kapitalindskud.

Ikast-Brande Kommune har en ejerandel på knap 10 procent af lufthavnen og hæfter derfor for en tilsvarende andel af de årligt tilbagevendende kapitalindskud.

I september 2017 godkendte et flertal i det daværende byråd en anmodning om at vedgå kommunens andel af et samlet kapitalindskud på 6 millioner kroner i 2018, men afviste ved samme lejlighed at stille garanti for 2019.

Den beslutning blev omgjort i april sidste år, hvor et flertal på borgmester Ib Lauritsens indstilling godkendte anden halvdel af anmodningen fra lufthavnens bestyrelse. I praksis betyder det, at Ikast-Brande, når lufthavnen beder om det, skal udbetale yderligere 559.200 kr.

Læs de lokale byrådsmedlemmers reaktion på udviklingen i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Kommentarer

Herligt...så er det godt vi har et par bus ruter vi kan spare på.
Den fattige kan gå og direktøren kan flyve, med venlig hilsen Ikast-Brande kommune.

Midtjyllands Lufthavn ( Karup Lufthavn ) igen igen. Passagertaller falder og falder. Underskudet forsætter har på seks år kostet ejerne 30 mill nemlig de  ni kommuner  ( BORGER KRONER SKATTEKRONER ). Desværre mener  flere byrådspolitikerne at man flyver fra Karup og til Kastrup og så videre. Til orientering er Billund Lufthavn  i dag en stor international lufthavn hvor mange forretningsfolk flyver direkte ud i Verden.  Mener helt klart at disse byrådspolitikere bør have så meget respekt for borgernes skattekroner at man omgående bør lukke og slukke Karup Lufthavn

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019