Dobbelt afslag til branderocker.dk

Musikforeningen branderocker.dk havde søgt Ikast-Brande Kommunes kultur- og fritidsudvalg om økonomisk støtte til to koncertarrangementer, men fik afslag på begge ansøgninger.

Branderocker havde dels søgt udvalget om et tilskud på 25.000 kr. til afholdelse af en koncert i forbindelse med Brande Marked d. 13. juni, dels om 14.500 kr. i tilskud til musikfestivalen Rock på Sporet ved RemisenBrande d. 5. september. Begge steder var det meningen, at bands fra Ikast-Brande Musikskole skulle have chancen for at stå på scenen og optræde for et større publikum, men det bliver i givet fald uden kommunal støtte.

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen (Å) begrunder afslaget således:

- Udvalget ser meget på det pædagogiske indhold, når vi behandler ansøgninger af denne karakter, og efter at have fået klarhed over musikskolens involvering i begge koncerter, hvor det er klart, at det ikke er en del af musikskolens pædagogiske arbejde, melder vi afslag på begge ansøgninger.

Hun forklarer videre, at udvalget generelt ikke ønsker at støtte musikfestivaler og byfester, men ønsker branderocker held og lykke med begge arrangementer.

Kommentarer

Brande Kommune pumper milliarder af skattekroner I førerbunkeren I Ikast hver år. Brande Rocker har altid doneret overskudet til netop Ikast-Brande Musikskole. Helle Mathiasen, må godtnok gå I små sko og være en meget asocial person, siden hun ikke ønsker at bidrage lidt her, til byens største kulturelle samlingspunkter!? Godt musik trækker folk til og folk burger penge I boderne og butikkerne som betaler skat af overskudet, derved kommer pengene jo retur til Helle Mathiasen igen og nok også flere end hun I første omgang skulle bidrage med. Tror jeg vil give hende en lommeregner I fødselsdagsgave :-) Mvh. Olli Andersen

Kære Oliver...
Jeg vil blot lige gøre opmærksom på at beslutningen om at give afslag på de to ansøgninger fra Brande Rocker er taget af et enigt kulturudvalg i Ikast-Brande kommune, og når jeg udtaler mig til pressen efter et udvalgsmøde er det på udvalgets vegne - det er bestemt ikke fordi at vi ikke anerkender det kæmpe arbejde som foreningen Brande Rocker gør for hele kommunen og især for lokalområdet i Brande - hvilket jeg bestemt også mener at vi signalerede ved at yde et lån til foreningen efter underskuddet ved jubilæumsarrangementet i 2014, på opfordring fra kultur og fritidsudvalget. Lånet blev givet på nøjagtig de samme betingelser som et tidligere lån til Ikast Musikliv efter at de også havde været uheldige med et arrangement som druknede i regn.
Hvad angår de milliarder som du snakker om at Brande (Brande kommune eksisterer jo ikke mere) pumper i "førerbunkeren", så vil jeg bare sige at det vil jeg da gerne se nogle flere tal på - for så kan det jo være at den økonomiske udfordring i kommunen i de kommende år slet ikke bliver så stor endda... :) Jeg tror dog desværre stadig at vi får hårdt brug for lommeregnere alle sammen i både 2016-2017 og fremad.....
Med venlig hilsen
Helle Mathiasen

Kære Helle

Jeg vil gerne give Olli ret.
ALDRIG har forholdene I Gamle Brandekommune været så ringe som nu.
Lad mig nævne eksempler på vejstrækninger, jeg benytter dagligt:
Veje i forfald: Se f.eks. Ørbækvej, Bonusvej
Kloakker der ikke kan klare regnvejr: Se f.eks. Herningvej omkring kirkegården, Brandlundvej ved broen over Brande å.
Elendige stier, der har fået stenmelsbelægning, og er seje / dårlige at cykle på, når det har regnet: F.eks. Stadionstien fra Brandlundvej til Ågade, stianlægget fra Økærvej til Åkrogen.
Elendige stier med manglende SFsten: F.eks. Stien fra Strømmen forbi biblioteket og videre mod Ågade.

Andre kan sikkert komme på flere steder.

Vi har offentlige bygninger rundt omkring, der ikke ser vedligeholdte ud.

Vi har fortove med revnede fliser, høje kanter, masser af grønt I fugerne.

Alt sammen ting, der ikke virker rart.

Da jeg kom til byen for 35 år siden, var det ikke sådan.

Gaderne blev jævnligt fejet, kloakkernes sandfang tømt, ukrudtet fjernet - alt i alt fremstod Brande pæn og velholdt.

Hvad der pumpes af penge fra Gamle Brandekommune til Ikast og omegn, kan jeg ikke vide noget om, men med de mange store virksomheder, vi har i byen, virker pengestrømmen til at gå mod vores retning.

Mvh, Leif

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019