Det går den rigtige vej med praktikpladserne

Når Ikast-Brande Kommunes arbejdsmarkedsudvalg torsdag mødes for sidste gang i år (og i denne byrådsperiode), kan udvalget glæde sig over, at det går den rigtige vej med antallet af praktikpladser til unge. Færre mangler praktikplads end for et år siden, men faldet skal dog ses i lyset af, at der er færre fra Ikast-Brande, der har søgt ind på en erhvervsskole i 2017 end året før.

De seneste tal viser, at der i Ikast-Brande Kommune i maj 2017 var 24 med afsluttet grundforløb på erhvervsskolerne uden praktikplads. Dertil kommer de 60, der var i skolepraktik, som også søgte en ”rigtig” praktikplads. I alt 84 var altså praktikpladssøgende i maj 2017. Det er et fald på 35 (ca. 30 %) i forhold til maj 2016, men der er stadig et stykke vej, før man er helt er i mål.

Årsagen til, at antallet af praktikpladssøgende fortsat er så højt, selvom der er færre elever, er, at der på årsbasis indgås for få uddannelsesaftaler. I Ikast-Brande Kommune er der i år indgået 14 uddannelsesaftaler mere end i 2016 – helt præcis er der indgået 373 uddannelsesaftaler, en stigning på ca. 4 %.

Der er derfor fortsat behov for en målrettet indsats i forhold til at få flere både offentlige og private virksomheder til at tilbyde flere praktikpladser og derigennem sikre kvalificeret arbejdskraft på sigt.

Emnet kommer også til at stå højt på det nye arbejdsmarkedsudvalgs dagsorden, og der lægges derfor op til et besøg på Herningsholm først i det nye år, hvor situationen skal drøftes med erhvervsskolens direktør.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen