Værsgo Blåhøj! 9 møller mere til jer

Visualisering af de syv vindmøller, der skal stå øst for Engebækvej. I nederste højre hjørne ses klubhuset ved Brande Modelflyveklub.

Blækket er dårlig tørt på aftalen om 3 møller øst for Blåhøj, før endnu flere møller skal væltes ud over Blåhøj-området.

2 km nordvest for Blåhøj planlægger 2 udenbys energiselskaber nu at opstille ni 150 meter høje vindmøller ved Kratlund.

Endnu engang bliver borgerne og naturen i det sydvestlige hjørne af Ikast-Brande Kommune offer for kommunens erhvervsvenlige ambitioner.

Onsdag d. 23. marts skal Klima-, Natur- og Bæredygtighedsudvalgets 5 medlemmer afgøre, om projektet skal køre videre. De 5 medlemmer bor alle mindst 27 km nord for projektområdet. De kommer ikke til at opleve generne fra vindmøllerne.

HOFOR Vind A/S og Eurowind Energy A/S residerer henholdsvis 225 km og 95 km fra projektområdet. De kommer slet ikke til at opleve generne fra vindmøllerne.

Derimod skal borgerne i området nu igen igennem en lang og opslidende periode med uvished, frustration og magtesløshed, imens kommunens politikere som sædvanlig ignorerer alle protester, negligerer alle høringssvar og igen tromler deres egne vælgere.

Hvor længe skal borgerne finde sig i, at kommunen lefler for udenbys selskaber for at vinde endnu et trofæ for erhvervsvenlighed?

Hvornår slipper borgerne for den evige trussel om ødelagt livskvalitet og usælgelige ejendomme i vindmølleprojekternes skygge?

Alle i byrådet og forvaltningen skal forstå, at det er kommunens egne borgere, der lider under jeres dårlige beslutninger, når I tillader udenbys selskaber at berige sig på borgernes bekostning.

Hvornår stopper I dette vanvid?

 

Carsten Dreisig Hansen og Marianne Nielsen

Blåkærvej 6, Kibæk

Kommentarer

Helt enig i skrivet her, vi har et byråds flertal der hypper sine egne kartofler og soterer borgernes meninger fra som kartoffeltoppe. Det er nu en skam at NB kun fik en plads i kommunalbestyrelsen....

I 2019 vedtog et enigt byråd en aftale om vindmøller i Ikast-Brande Kommune. Med den aftale forpligter partierne sig til at godkende projekter, der overholder principperne i aftalen.

Det er afgørende for en godkendelse af et vindmølleprojekt er derfor ikke, om de står i den ene eller den anden politikers baghave, men om, hvorvidt principperne i aftalen er overholdt.

Indholdet i aftalen kan læses her: https://ikast-brande.dk/media/saccx1sg/underskrevet-politisk-aftale_vindmoelleplanlaegning.pdf

 

Ja det er typisk Borgerne bliver ikke hørt Og taget hensyn til de borger der bor og lever i området Vi skal bare rette ind og leve med det Det er De store der bestemmer Ejendomsværdier og tab Tager De ikke seriøs Har en anden sag lige nu vi kæmper med Her bliver der heller ikke taget hensyn til De borgere der er berørt med støj og gener Det er det samme lev med det Men vi kæmper videre

Beboerne omkring Blåhøj har nu kæmpet imod vindmøller i 12 år. De mange vindmøller vil ødelægge den unikke natur, som findes i ådalen, og den vil genere befolkningen i en sådan grad, at mange må flytte til andre egne af landet for at opnå et godt liv.

Opførelse af de mange vindmøller omkring Blåhøj vil fordrive borgere nær møllerne til skade for udviklingen af Blåhøj by, skole og meget mere. Og det vil blive stort set umuligt, at få nye tilflyttere til byen.

Ikast-Brande kommunes byråd er til stor skade for udviklingen i den sydlige del af kommunen.

Det ville klæde vores politikere, liiige at klappe klima-hesten og bruge hjernen, istedet for at gå i klima-panik...!!!

Lige meget hvad, så er det UENDELIG naivt at tro, at vi kan forhindre at Klimaet ændrer sig, hvis vi bare opstiller vindmøller og solceller, og begynder at køre el-bil og varme huset op med en varmepumpe...

Klimaet på jorden har, er og vil altid være dynamisk, og vi kan IKKE forhindre hverken en mellemistid eller en ny istid, hvis det er den vej klimaet vil...
Vi er bare nødt til at indrette os efter forholdene og stoppe med at spilde tid og penge på vores tåbelige forsøg på at gøre Klimaet statisk...

Selvfølgelig skal vi ikke udlede CO2, og svine og forurene mere end allerhøjest nødvendigt, men stoppe temperatur-stigningen, det kan vi ikke..

Den eneste grund til at Klima-Dan og hans ligemænd prøver at skabe panik og bruge hundredevis af milliarder på panik-løsninger som vindmøller, biogas, solceller og PtX, er at der er uendelig mange penge og arbejdspladser i lortet. Men vi kan altså ikke producere og "vækste" os ud af en klimakrise...
VE-industrien og deres mange lobby-organisationer har fået et aaalt for godt greb om nosserne på vores politikere... Både i kommunalbestyrelserne og i Folketinget.
De har, på det nærmeste, opnået ubegrænset magt over den danske energi-politik... Desværre...

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul