10 valgmuligheder ved kommunalvalget

Når vælgerne i Ikast-Brande Kommune skal sætte deres kryds ved kommunalvalget 16. november, bliver der 10 forskellige lister og partier at vælge imellem. Det er et mere end ved valget i 2017, endda selvom 3 af partierne fra dengang ikke stiller op i år.

Hverken Liberal Alliance, Radikale Venstre eller Ismail Yalcins enmandshær, Den Social-Liberale Liste, er således at finde på stemmesedlen i år.

Det er derimod Nye Borgerlige, Enhedslisten, Kristendemokraterne og nyskabelsen Frihedslisten, der har arvet Den Social-Liberale Listes listebogstav "Æ".

Listens to kandidater er Kirsten Merrild fra Nr. Snede og Elisabeth Muhlig fra Brande, mens Charlotte Kold fra Engesvang er eneste kandidat for Enhedslisten, der senest stillede op ved kommunalvalget i Ikast-Brande i 2013. Dengang i øvrigt med Socialdemokratiets nuværende gruppeformand, spids- og borgmesterkandidat, Kasper Pauli Pedersen, blandt kandidaterne.

Nye Borgerlige stiller også med 2 kandidater: Bruno Ostenfeldt Jensen, Ejstrupholm og Tommy Høgh Vestergaard, Ikast, mens Kristendemokraterne har hele 7 kandidater til at supplere spidskandidat Jens Erik Skals fra Ejstrupholm.

Med 16 kandidater stiller byrådets p.t. største parti, Venstre, med det største kandidatfelt efterfulgt af Socialdemokratiet med 14, Det konservative Folkeparti med 12, Dansk Folkeparti med 11 og Fælleslisten med 9.

Ialt kan vælgerne vælge og vrage mellem 77 kandidater, hvoraf 28 er kvinder.

Der er anmeldt tre valgforbund: Et mellem Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, et mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige og et mellem De konservative, Fælleslisten og Kristendemokraterne, mens Venstre og Frihedslisten som de eneste står udenfor de valgtekniske samarbejder.

Kommentarer

For en god ordensskyld vil jeg lige understrege, at jeg stillede op til sidste kommunalvalg i Silkeborg.
Venligst Charlotte Kold
Enhedslisten Ikast-Brande

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022