Undskyld Blåhøj!

Fælleslistens Lotte Stoltenborg undskyldte på forhånd overfor borgerne i Blåhøj, inden et byrådsflertal mandag besluttede at give tilladelse til at opstille tre 167,5 meter høje vindmøller i Karstoft Ådal øst for Blåhøj for enden af Buelundvej tæt på kommunegrænsen mod Vejle.

- Er borgerne i Blåhøj dårligere end borgerne i Gludsted, spurgte Dansk Folkepartis Bo Sand Kristensen med henvisning til, at byrådet i starten af året lyttede til de massive protester fra borgerne i Gludsted mod planerne om at etablere et nedknusningsanlæg til beton på den tidligere maskinstation udenfor byen.

Også Venstres Carl Jensen forsøgte en sidste gang uden held at råbe sine partifæller siden skiftet fra Fælleslisten kort før valget i 2017 op.

Hverken i de i alt 68 høringssvar, der er indkommet i sagen, eller på de borgermøder, der er blevet afholdt undervejs, er han stødt på noget, der minder om lokal opbakning til projektet. Netop den lokale opbakning var ellers et af de kriterier, der skulle være opfyldt ifølge det vindmøllekodeks, et enigt byråd vedtog i juni 2019.

Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat, Kasper Pauli Pedersen, så helt anderledes på tingene. Normalt går skillelinjen mellem de blå og de røde partier, men her så socialdemokraten i stedet en grøn/sort akse tværs gennem byrådet med hans eget parti som et af de grønne.

Efter godt en halv times følelsesladet debat blev vindmølleprojektet godkendt med stemmerne 15 for og 8 imod. For stemte Socialdemokratiet, syv Venstrefolk samt to DF'ere, mens Fælleslisten, De Konservative, Venstres Carl Jensen og Lars Lyhne samt Bo Sand Kristensen (DF) stemte imod.

Læs meget mere om debatten i byrådssalen i næste uges udgave af Brande Bladet.

Kommentarer

Så store vindkraftværker skal til havs. De hører ikke hjemme i befolkede egne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul